Wedstrijdverslagen week 40

Onderstaand treft u alle wedstrijdverslagen van de in week 40 gespeelde wedstrijden. Alle teams binnen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie zijn dit weekend wederom in actie gekomen, in zowel thuis- als uitwedstrijden. Bent u benieuwd naar de resultaten van de verschillende elftallen? Lees dan snel de wedstrijdverslagen!

De Graafschap onder 9 maakt voor rust het verschil

Afgelopen zaterdag stond de vierde competitiewedstrijd voor De Graafschap O9 op het programma. In Apeldoorn werd om 09.45 uur afgetrapt tegen WSV F1.

De Graafschap begon goed aan de eerste helft en speelde veel op de helft van de tegenstander. In de 6e minuut kwam de Graafschap door een goed schot van Eamin Zahti op een verdiende 0-1 voorsprong. De Graafschap bleef goed voetballen en maakte het veld goed groot. Hierdoor konden er veel individuele acties gemaakt worden en werden er veel kansen gecreëerd. In de 15e minuut kwam de Graafschap op een 0-2 voorsprong door een mooi schot van Orion Nettl. Drie minuten later was het alweer raak en was het Levi Leferink die een mooie aanval tot een goed einde bracht.

In de tweede helft kwam WSV F1 toch terug in de wedstrijd. Uit een vrije trap werd de aansluitingstreffer gemaakt. Twee minuten later werd het zelfs 2-3, door een bal die in de rebound goed werd ingeschoten. De Graafschap bleef echter gewoon door voetballen en maakte een minuut later alweer de 2-4, door een mooi schot van Mats Roelofs. Eén minuut later was het wederom Mats Roelofs die voor de 2-5 zorgde. De Graafschap kreeg vervolgens genoeg mogelijkheden om de score nog verder uit te breiden, maar de afronding was vaak net niet goed genoeg. Uiteindelijk was het toch Steve Miggelbrink die de eindstand op het scorebord zette, 2-6.

Reactie Nino Braam:

"Ik ben vandaag vooral tevreden over de eerste helft. In de eerste helft maakten we het veld goed groot, waardoor de jongens veel ruimte kregen om een acties te maken. We sluiten de eerste helft ook met een mooie 0-3 voorsprong af, waarin onze keeper nauwelijks iets te doen had. In de tweede helft vergeten we soms om het veld weer groot te maken en willen we allemaal graag acties en doelpunten maken. Als we het moment van spelen of een actie maken nog beter weten in te schatten, kunnen we uiteindelijk nog meer doelpunten maken."

De Graafschap onder 10 verliest in leerzaam duel van PEC Zwolle

Afgelopen zaterdag stond er weer een competitiewedstrijd (Twin Games) voor De Graafschap O10 op het programma. De tegenstander was deze keer PEC Zwolle O10. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen de spelers in de kleedkamer de opdracht om individueel een aantal zaken op te schrijven, te weten: waar ben ik goed in? Hoe ga ik dat vandaag laten zien? Hoe gaan we als team presteren vandaag? Na afloop van de opdracht werden de punten besproken in de kleedkamer en na afloop van de wedstrijd werden deze punten vervolgens geëvalueerd.

Tijdens de wedstrijd liet De Graafschap O10 veel goede individuele acties zien, waarbij de spelers zichzelf goed vrijspeelden in de vrije ruimtes. Daarnaast werd er ook goed samengespeeld, hetgeen er voor zorgde dat er goede kansen werden gecreëerd. Vergeleken met het voorgaande duel tegen Vitesse hadden de keepers vandaag veel meer afspeelmogelijkheden en werd er minder balverlies geleden in de opbouw.

Het verbeterpunt voor het team van trainers Ruud Goorhuis en Wouter Stronks is dat de De Graafschap O10 zich moet verbeteren in het verdedigen. De tegenstanders werden op sommige momenten te gemakkelijk ingespeeld, omdat de spelers van De Graafschap te enthousiast het duel in gingen en het overzicht verloren. PEC Zwolle O10 speelde veelal de lange bal op de twee grote, sterke aanvallers en De Graafschap had hier veel moeite mee. De Graafschap O10 verloor in totaal met 27-38 van PEC Zwolle O10 in een spannend en leerzaam duel.

{asset:13346:url}

De Graafschap onder 11 wint in Twin Games van Almere City

Afgelopen zaterdag speelde De Graafschap onder 11 Twin Games tegen de leeftijdsgenoten van Almere City FC. Na het verlies in de vorige wedstrijd tegen het fysiek sterke FC Utrecht, was het zaak om vandaag de winst te behalen. Een mooie uitdaging voor het team van trainers Dylan Beemer en Nahrenjo Pelgrim.

In de beginfase van de wedstrijd bleek dat beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd waren deze ochtend. De Graafschap creëerde goede kansen en liet zien dat het koste wat het kost wilde winnen. Uitblinker Senna Boekestein ging voorop in de strijd en vol vandaag veel duels. Quinten Inge was in de wedstrijden goed op dreef en met zijn rushes aan de linkerkant maakte hij het de verdediging van Almere City FC erg lastig. Kees Santbulte en Brett Verheijen waren vandaag meerdere malen het eindstation na een mooie aanval van De Graafschap. Zij scoorde (beide met het hoofd) een aantal belangrijke doelpunten deze wedstrijden.

Almere City FC, dat een aantal fysiek sterke jongens in huis had, creëerde ook kansen maar de doelmannen Kevin Lindenschot en Twan Wieben verrichtte goede reddingen. Na vier wedstrijden in de Twin Games kan er geconcludeerd worden dat De Graafschap O11 er goed op staat. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Twente O11 op het programma.

{asset:13345:url}

De Graafschap onder 12 de betere ploeg in Helmond

Voor De Graafschap onder 12 stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Helmond Sport onder 12 op het programma. Na vorige week op een groot veld verloren te hebben van FC Twente, was het deze ochtend weer tijd voor Twin Games.

In de eerste twee blokken van de Twin Games deden de beide teams weinig voor elkaar onder. De eerste twee wedstrijden werden, geheel volgens het spelbeeld, door beide teams van De Graafschap O12 gelijk gespeeld. Het positiespel van het team van trainer Alparslan Kirboga was deze wedstrijd(en) minder dan in de vorige wedstrijd en de ploeg moest het hebben van individuele acties. Kenmerkend voor de wedstrijden was dat Helmond Sport er een harde en fysiek strijd van wilde maken, waarin zij probeerden om veel in de duels terecht te komen. De Graafschap probeerde om onder deze duels uit te komen en door middel van technisch voetbal de tegenstander te verschalken. Dit resulteerde uiteindelijk in een overwinning voor De Graafschap O12, want de Superboeren wonnen in Helmond met 10-18.

{asset:13349:url}

De Graafschap onder 13 pakt verdiend punt in Gelderse derby

Afgelopen zaterdag stond voor De Graafschap onder 13 de thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma. Een heuse Gelderse derby voor de spelers van trainer Bas van Baar. Dit was alweer de tweede ontmoeting tussen De Graafschap en Vitesse dit seizoen, want in het bekertoernooi speelde beide ploegen al tegen elkaar. Na de wedstrijd van het vorige weekend (zware nederlaag tegen AZ) was deze derby een mooie kans om drie punten te pakken.

De eerste helft van de wedstrijd begon goed voor De Graafschap. De spelers kwamen gretig uit en kleedkamer en dit was terug te zien in de beginfase van de wedstrijd. Al snel was het dan ook De Graafschap dat de openingstreffer in de wedstrijd mocht aantekenen. Na een goede assist van Tarik Ezafzafi was het Jarvin de Haan die de 1-0 op het scorebord zette. Na deze openingstreffer kwam Vitesse beter in de wedstrijd en werd de ploeg uit Arnhem dreigend voor het doel van De Graafschap. Het was wachten op de gelijkmaker van Vitesse en deze viel uiteindelijk ook. Deze 1-1 was een goede weerspiegeling van het veldspel, want de wedstrijd speelde zich in deze fase met name af op het middenveld.

In de tweede helft van de wedstrijd had De Graafschap het moeilijk. Na een fout in de opbouw was het Vitesse dat op voorsprong kwam in deze derby, 1-2. De Graafschap nam het heft vervolgens weer in handen en een sterke eindfase werd uiteindelijk beloond. Na meerdere schoten van afstand was het uiteindelijk Jairo Soetowidjojo die na een steekpass in de 16-meter terecht kwam en mocht aanleggen voor de 2-2. Deze stand bleef op het scorebord staan en beide ploegen deelden de punten in Doetinchem. Een verdiend punt voor De Graafschap O13, dat zich goed herpakte na de nederlaag tegen AZ.

{asset:13348:url}

Slechte start nekt De Graafschap onder 14

Afgelopen zaterdag stond voor De Graafschap onder 14 de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. Na het verlies in de voorgaande wedstrijd tegen Almere City FC, moesten deze wedstrijd de mouwen opnieuw opgestroopt worden door de spelers van trainer Tim Bakens.

De Graafschap begon dramatisch in Zwolle, want na 20 minuten in de eerste helft stond het al 4-0 voor de thuisploeg. Omdat er in de openingsfase van de wedstrijd te veel duels verloren werden en er niet goed omgegaan werd met de ruimte, stond er al snel een onoverbrugbare achterstand op het scorebord. In het restant van de wedstrijd kwam De Graafschap wat beter in de wedstrijd en speelde meer op de helft van de tegenstander. Dit betere spel van De Graafschap kon desalniettemin niet omgezet worden in doelpunten. Het was PEC Zwolle dat in de tweede helft van de wedstrijd, middels een goed uitgevoerde counter, voor de 5-0. Vlak voor het eindsignaal was het Julian Kuit die die eer redde voor de Superboeren en de einduitslag bepaalde op 5-1. Een terechte nederlaag voor De Graafschap O14, dat dankzij het slechte begin geen vuist meer kon maken in Zwolle.

De Graafschap onder 15 deelt de punten in spannende wedstrijd

Voor De Graafschap O15 stond afgelopen zaterdag de eerste echte test op het programma. Het team van trainer Rudi Vonk, koploper in de competitie, trad vandaag aan tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente.

De Graafschap begon energiek aan de wedstrijd en creëerde direct enkele kansen. Het was Hamza Abkadri die al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer aantekende met een bekeken schuiver. Dat het een eerste echte test was voor De Graafschap was duidelijk, want FC Twente liet na de openingstreffer direct van zich spreken. Het zette De Graafschap goed onder druk en de Doetinchemmers hadden moeite om zich hier onderuit te voetballen. Geheel volgens het spelbeeld was het dan ook FC Twente dat de gelijkmaker aantekende, na een goed uitgevoerde aanval. Naar mate de eerste helft vorderde, bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. De Graafschap kreeg enkele goede mogelijkheden vanuit de omschakeling en vlak de voor rust was het Harry Bakker de die 2-1 achter de doelman van de Tukkers schoot.

In de tweede helft was duidelijk dat beide ploegen speelden voor de winst, hetgeen resulteerde in minder goed voetbal maar meer spektakel en energie. FC Twente kwam vroeg in deze tweede helft op gelijke hoogte, na wederom een goed uitgevoerde aanval van de ploeg uit Enschede. De Graafschap was vervolgens de ploeg die opnieuw aan de leiding ging, na wederom een doelpunt van Harry Bakker. Oog in oog met de doelman van FC Twente rondde hij een goede aanval van De Graafschap bekwaam af. Geheel volgens het spelbeeld was het vervolgens FC Twente dat de 3-3 aantekende na een aanval over de rechterflank. In de eindfase van de wedstrijd was het Dani Polman die tekende voor de 4-3. Na een lange dribbel richting de 16-meter schoot hij de bal met zijn linker geplaats in het doel. Uiteindelijk kwam FC Twente opnieuw langszij. Uit een corner wisten de Tukkers voor de 4-4 te zorgen en de einduitslag van de wedstrijd op het scorebord te zetten. Al met al een doelpuntrijke wedstrijd en een genot voor de toeschouwers deze middag.

{asset:13344:url}

De Graafschap onder 17 opnieuw met lege handen

Afgelopen zaterdag stond voor De Graafschap onder 17 opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Na het nipte verlies in de wedstrijd tegen FC Groningen, was het vandaag FC Dordrecht onder 17 dat op bezoek kwam in Doetinchem.

De eerste helft van de wedstrijd was behoorlijk in evenwicht. De Graafschap was met name gevaarlijk uit de counter en in de openingsfase van de wedstrijd kregen de Superboeren genoeg mogelijkheden om de openingstreffer te maken. Echter was het FC Dordrecht dat vlak voor de rust de 0-1 op het scorebord zette. Een indraaiende vrije trap werd door een speler van FC Dordrecht achter de doelman van De Graafschap gekopt.

Na de rust ging De Graafschap op zoek naar de gelijkmaker, maar al snel werd dit initiatief gedwarsboomd. Na een goede voorzet was het de spits van FC Dordrecht die de 0-2 maakte en de achterstand voor De Graafschap vergrootte. Hierna leek de wedstrijd dood te bloeden, tot dat Gytano Fernand zeven minuten voor tijd een mooie aanval beheerst afrondde: 1-2. In de laatste tien minuten ging De Graafschap net als de week ervoor tegen FC Groningen opportunistischer spelen. Dit leidde wederom tot een aantal grote kansen op de gelijkmaker. Helaas viel deze niet en moest het team van trainer Robert Franssen het tweede verlies in de competitie incasseren.

{asset:13347:url}

De Graafschap onder 19 sleept punt uit het vuur in Groningen

Voor De Graafschap onder 19 stond afgelopen zaterdag een op voorhand lastige wedstrijd op het programma. Het team van Rogier Meijer speelde in Groningen bij Be Quick 1887, de nummer twee op de ranglijst, een 'topper' in de tweede divisie.

Na een afwachtend begin, waarin het leek of de spelers aan de zon en aan het kunstgras moesten wennen, werd De Graafschap langzamerhand de bovenliggende partij. Aan de hand van Danny Bosch creëerde de ploeg enkele goede mogelijkheden, maar helaas ontbrak het aan de absolute scherpte en was de eindpass vaak niet goed. Na iets meer dan een half uur spelen was het alsnog raak voor de Superboeren. Koen Huntelaar verzond een dieptepass op Andreas Dusink, die zijn tegenstande wegzette en prachtig uithaalde, 0-1. Nauwelijks van de vreugde bekomen volgde de eerste domper voor De Graafschap. De scheidsrechter verklaarde iets gezien te hebben in een duel tussen Andreas Dusink en een speler van Be Quick en beboete Andreas met een directe rode kaart. De ruststand bleef derhalve staan op 0-1 voor De Graafschap.

Tijdens de rust werd het team na de rode kaart opnieuw neergezet en kon het team georganiseerd beginnen aan de tweede helft. Na vijf minuten in de tweede helft ging het echter mis. Be Quick profiteerde van te veel ruimte in de achterhoede van de Superboeren en scoorde door middel van een prachtig afstandsschot de 1-1. Na deze 1-1 pakte De Graafschap O19 het goed op en zette druk op de helft van de tegenstander. In de 69e minuut werden deze aanvallende intenties van De Graafschap om zeep geholpen, nadat verdediger Mike Pröpper binnen één minuut 2 keer een gele kaart ontving. Een enorme domper voor De Graafschap O19, dat de wedstrijd moest voortzetten met negen man. De tactiek werd veranderd en de spreekwoordelijke bus werd geparkeerd voor het doel van keeper Pepijn Teloh. Alle hens aan dek en proberen een punt binnen te slepen was het devies. Dat dit uiteindelijk lukte is te danken aan de fantastische instelling van het negental, die streden voor elke meter en elkaar niet in de steek lieten. Een zwaarbevochten punt voor het team van Rogier Meijer, dat volgende week in de thuiswedstrijd tegen Houten opnieuw de kans krijgt om de koppositie in de tweede divisie te behouden.