Wedstrijdverslagen week 4

Bert Esselink schoot de strafschop (1-0) feilloos in.

De Graafschap O17 pakt drie punten in de thuiswedstrijd tegen NAC O17.

Afgelopen zaterdag heeft De Graafschap O17 zijn eerste wedstrijd van de nieuwe competitie gewonnen. Na twee gelijke spelen werden er nu drie punten gepakt tegen NAC O17.
De eerste helft haalde De Graafschap O17 een hoog niveau. Met de O15 spelers Mart Zwiers en Hamza Abkadri in de basis, wist de ploeg al snel na een 2-0 voorsprong uit te lopen. Eerste was het Gytano Fernand die in de 16-meter van de tegenpartij onderuit gehaald werd en zo een strafschop verdiende, waarna Bert Esselink de bal feilloos binnenschoot. Vervolgens was het Mohammed Elarslan die na een combinatie met Fernand de bal droog in de verre hoek plaatste. Door de vele diepgang en positiewisselingen kreeg NAC weinig grip op de thuisploeg. Na 25 minuten was het Mart Zwiers die een te korte terugspeelbal onderschepte, de bal beheerst teruglegde op de meegelopen Yannick Molkenboer, die hem voorgaf aan Hamza Abkadri. Abkadri hoefde de bal alleen nog maar in een leeg doel schuiven; 3-0. Kort voor rust leek Bert Esselink met zijn hoofd de 4-0 aan te tekenen, de scheidsrechter zag echter een overtreding en keurde het doelpunt af.
De tweede helft waren de rollen volledig omgedraaid. NAC gooide veel meer passie in de wedstrijd en wist de opbouw van de Superboeren vanaf het eerste moment te ontregelen. Aangezien de thuisploeg niet bij machte was om door middel van verzorgd positiespel onder de hevige druk van de Bredanaren uit te voetballen, ontstond er een vechtwedstrijd met veel lange ballen van beide kanten. De bezoekers wonnen vervolgens veel 2e ballen, waarna ze hun spitsen aan wisten te spelen. Deze zorgden voor veel dreiging. Door toedoen van de geweldig keepende Guus Vaags en het goede doorzetten van de Graafschappers wist NAC slechts één keer te scoren, uit de vele kansen die zij na rust kregen. Hierdoor stapte De Graafschap 017 met een 3-1 winst van het veld.

De Graafschap O13 boekt een ruime overwinning tegen Cambuur O13

Nadat er vorige week nipt (4-3) verloren werd van FC Groningen O13, stond afgelopen zaterdag Cambuur Leeuwarden op het programma voor D1. Het verschil op de ranglijst was slechts 4 punten dus er stond voor beide teams iets op het spel.

Direct vanaf de aftrap speelde De Graafschap O13 met veel druk naar voren. Vrijwel direct kwam het ook op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Mexx, na een assist van Sam. Er volgden nog wat goede aanvallen, maar toch was het Cambuur dat op 1-1 kwam. Op enkele plekken kwamen Superboeren te laat in het duel, wat uiteindelijk leidde tot een penalty. Deze werd goed ingeschoten.

De Graafschap bleef echter het beste van het spel houden en creëerde meerdere goede mogelijkheden, waaruit soms ook werd gescoord. Zo maakte Mexx zijn tweede doelpunt, uit een mooie corner van Jarvin en even later was het Jarvin die zelf scoorde. Sam gaf wederom de assist. Met een 3-1 voorsprong werd er gerust. In de kleedkamer werd besproken dat de wedstrijd nog niet onder controle was en welke taken er nog beter moesten worden uitgevoerd. Wel waren we in grote lijnen tevreden met het vertoonde spel.

In de tweede helft veranderde Cambuur van formatie, wat een korte fase van ‘zoeken’ opleverde voor D1. Hier ging het na enkele minuten echter uitstekend mee om en de spelers pasten zich goed aan aan de nieuwe situatie. Ondertussen bleef D1 doorgaan met aanvallen, en scoorde het meerdere malen: tweemaal Jairo, Ezra en Jarvin maakten doelpunten. Doordat ook Cambuur nog een keer scoorde stond het scorebord na 60 minuten voetballen op 7-2 voor De Graafschap. Een knappe prestatie van de spelers!

Na afloop werd er, vanuit het kader van speelminuten bieden aan de spelers die wat minder aan spelen toe waren gekomen, nog zo’n 25 minuten 11v11 gespeeld tegen de wisselspelers van Cambuur. Een goed voorbeeld van samenwerken tussen BVO’s waarbij de spelers centraal staan.