Wedstrijdverslagen week 3

Onderstaand treft u de wedstrijdverslagen van de in week 3 gespeelde wedstrijden. Verschillende teams binnen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie zijn dit weekend wederom in actie gekomen, in zowel thuis- als uitwedstrijden. Bent u benieuwd naar de resultaten van de verschillende elftallen? Lees dan snel de wedstrijdverslagen!

De Graafschap onder 10 geeft visitekaartje af

Afgelopen zondag heeft De Graafschap onder 10 deelgenomen aan het ATC’65 Indoor Boarding toernooi. Tijdens dit toernooi werd er 5 tegen 5 gespeeld op een speelveld voorzien van kunstgras, boarding en netten. Hierdoor kon de bal niet uit en daardoor werden de wedstrijden continu in een hoog tempo gespeeld. Deelnemers aan dit toernooi waren Quick’20, ATC’65, FC Utrecht, Vitesse, FC Twente, FC Emmen, AFC Ajax en De Graafschap. Het was een mooie kans voor de spelers om te laten zien hoe goed ze kunnen voetballen.

De Graafschap onder 10 deed mee met twee teams, team A en team B. Elk team speelde acht wedstrijden. De tegenstanders waren aan elkaar gewaagd en De Graafschap wist mooie resultaten te halen. De Graafschap A wist in een zinderende wedstrijd onder andere te winnen van AFC Ajax. Tijdens het toernooi werd er gewerkt aan de individuele acties, het schieten en hoe je het beste een bal af kunt pakken. Uiteindelijk wist De Graafschap A tweede te worden (AFC Ajax had een beter doelsaldo waardoor ze het toernooi wonnen) en eindigde De Graafschap B keurig in de middenmoot.

Reactie trainer Wouter Stronks:
“Allereerst complimenten voor de organisatie, het toernooi was namelijk goed georganiseerd! Daarnaast heb ik genoten van het plezier en de beleving van de spelers. Mooi om te zien dat beide teams elkaar aanmoedigden! We hebben een goed toernooi gespeeld. We hebben veel gescoord uit individuele acties 1 tegen 1 en door middel van schoten van afstand. Wat we vandaag wel konden zien is dat we moeite hebben om echt op de bal te verdedigen en om op de juiste manier het duel aan te gaan. Volgende week moeten we tegen AFC Ajax voetballen in de competitie, ik ben benieuwd of we dan weer een hoog niveau kunnen halen."

Zuur verlies voor De Graafschap onder 13 in Groningen

Voor De Graafschap onder 13 werd de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen FC Groningen onder 13. Ofschoon er nog een beetje ijs op het veld lag, kon er gewoon worden afgetrapt.

De eerste helft speelde de ploeg van trainer Bas van Baar goed en creëerde het enkele grote kansen. Blnd en Jarvin speelden prima op voor hen nieuwe posities op het middenveld. De aanvallers Ezra, Bjarne en Sam werkten goed samen in het storen. Helaas lukte het De Graafschap niet om tot een doelpunt te komen.

In de tweede helft een ander spelbeeld, met een FC Groningen dat meer druk naar voren zette. De Graafschap begon nog goed met enkele kansen, maar zakte daarna ver weg. Na de openingstreffer van Mexx (0-1) ging er veel mis in de passing en het samenwerken. FC Groningen profiteerde hier goed van en speeldeenkele aanvallen goed uit. Na een afwisselend scoreverloop, met nog twee goals van Mexx, trokken De Superboeren uiteindelijk met 4-3 aan het kortste eind. Dat kan het vooral aan zichzelf wijten, omdat een goede eerste helft geen vervolg kreeg en meerdere kansen niet werden afgemaakt. Volgende week gaat De Graafschap onder 13 op zoek naar beter spel en 3 punten, in de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden onder 13.

De Graafschap onder 17 speelt met 2-2 gelijk tegen VVV/Helmond Sport

VVV/Helmond Sport liet De Graafschap vanaf het begin van de wedstrijd het spel maken. De thuisploeg wist de eerste minuten via de flanken door te komen, maar kwam niet tot een kans. VVV/Helmond Sport daarentegen counterde er lustig op los, waardoor het al snel 0-1 stond. Door goed gebruik te maken van de ruimte wisten ze zelfs nog twee grote kansen te creëren. Het was keeper Guus Vaags die De Graafschap onder 17 op de been hield. Na zo’n twintig minuten spelen scoorde VVV/Helmond Sport de 0-2 uit een prachtige vrije trap van 18 meter. De Graafschap verloor de strijd op het middenveld, door onvoldoende te duelleren. Het positiespel zorgde er wel voor dat De Superboeren voor rust nog een tweetal kansen op de aansluitingstreffer kreeg, helaas gingen deze er niet in.

De tweede helft was volledig voor De Graafschap, dat VVV/Helmond Sport onder druk zette en nu wel nagenoeg alle duels won. Na 10 minuten spelen legde de scheidsrechter de bal op de stip, nadat de keeper van VVV/Helmond Sport Gytano Fernand getorpedeerd had. Thijs van Amerongen benutte de strafschop; 1-2. In de fase hierna wist De Graafschap uit een aantal corners dreigend te worden. In de 68e minuut was het Gytano Fernand die na een dribbel zijn voorzet in het doel zag verdwijnen; 2-2. De Graafschap ging hierna voor de overwinning, al kwam het goed weg, toen VVV/Helmond Sport de overtalsituatie ontstaan na een snelle uitbraak niet uit wist te spelen. Twee minuten voor tijd kreeg de thuisploeg de grootste kans op de overwinning, nadat de goed spelende Yannick Molkenboer, Mohammed Elarslan in de diepte wegstuurde en Mart Zwiers net een teenlengte te kort kwam om de voorzet van Mohammed binnen te schuiven. Zo bleef het uiteindelijk bij een gelijkspel, gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag.