Wedstrijdverslagen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie 7-5-2016.

Hollandia O17 – De Graafschap O17
De Graafschap O17 verliest van Hollandia O17 met 3-1 en speelt nacompetitie om handhaving in de 1e divisie.
Waar De Graafschap afgelopen zaterdag aan één punt genoeg had om zich veilig te spelen, wist het niet van Hollandia te winnen of de ploeg uit Hoorn op een gelijk spel te houden. Fortuna Sittard O17 stuntte daarnaast tegen koploper Willem II, waardoor de ploeg uit Doetinchem de nacompetitie ingaat.
Al naar 4 minuten spelen keek De Graafschap O17 tegen een 1-0 achterstand aan, doordat Hollandia op ietwat gelukkige wijze het net van de bezoekers wist te vinden. De thuisploeg liet De Graafschap het spel maken, hetgeen onvoldoende lukte. Na 12 minuten viel de 2-0, doordat er tijdens een omschakelmoment twee duels achter elkaar verloren werden en de spits van Hollandia vervolgens beheerst wist af te ronden. Na de verdubbeling van de achterstand begonnen de Achterhoekers wat te drukken. Een aantal gevaarlijke momenten in de 16-meter van Hollandia leverden niets op. Aan de andere kant hield keeper Guus Vaags De Graafschap op de been door een één op één situatie met de spits van Hollandia te winnen.
De tweede helft ontspon zich op dezelfde wijze als de 1e helft, behalve dat er geen doelpunten vielen. Na twintig minuten was De Graafschap tot één grote kans via Yannick Molkenboer gekomen. Op het moment dat De Graafschap wat opportunistischer ging spelen, maakte Hollandia de 3-0. Thijs van Amerongen deed in de laatste minuten nog wel wat terug, door op aangeven van Bert Esselink de 3-1 te maken.
Al met al een zeer teleurstellende middag. De aankomende week zal de teleurstelling omgezet moeten worden in wilskracht, om zo de nacompetitie tot een goed einde te brengen.

De Graafschap O10
Afgelopen zaterdag deed De Graafschap O10 mee aan het Reiger Boys Internationaal Youth Tournament Onder11. De Graafschap O10 was één van de 40 teams die aan dit toernooi deel nam.
Kolping Boys – De Graafschap 6-3
In de poule werd De Graafschap uiteindelijk 6e van de 8 ploegen.
In de kruisfinales wist De Graafschap twee keer te winnen en daardoor werd er in de laatste wedstrijd gestreden om de 25 en 26ste plek. Omdat de wedstrijd in een gelijkspel was geëindigd moesten er penalty’s genomen worden. HC & FC Victoria 1893 benutte de penalty’s beter waardoor De Graafschap 26ste werd.
DSS – De Graafschap 0-2
Forza Almere – De Graafschap 1-6
De Graafschap – HC&FC Vivtoria 1893 2-3