U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Wedstrijdverslagen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie 14- 15- 16-5 2016.


Wedstrijdverslagen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie 14- 15- 16-5 2016.
Devin Haen scoorde 2x

De Graafschap O13 handhaaft zich op hoogste niveau na thriller in Heerenveen

Zaterdag 14 mei stond er een allesbepalende wedstrijd op het programma voor De Graafschap O13. Tegenstander was SC Heerenveen, een middenmoter. Werd er gewonnen dan betekende dit handhaving in de 1e divisie, het hoogste niveau. Bij een gelijkspel zou een beslissingswedstrijd volgen tegen SC Cambuur en bij verlies volgde een directe degradatie. Een spannende dag dus!
Vanaf het begin van de wedstrijd had De Graafschap moeite met het goed spelende Heerenveen. De Friezen kwamen dan ook terecht op voorsprong. Hierna kwam De Graafschap beter in zijn spel en volgden enkele goede aanvallen, waarvan er eentje door O12-speler Devin Haen werd afgemaakt na goed voorbereidend werk van Jesse Oostendorp, Jarvin de Haan en Ezra van der Heiden (1-1).
Hierna volgde een kwartiertje met flink wat pech voor de jonge Superboeren. Kreeg eerst keeper Gijs Harmsen een rode kaart, enkele minuten later gaf de scheidsrechter een penalty voor Heerenveen! Gelukkig werd deze koelbloedig gestopt door Rick Jonkers, ook uit De Graafschap O12.
Met een 1-1 stand werd er gerust. De rustperiode moet de Superboeren goed hebben gedaan, want in de tweede helft was er een ander spelbeeld zichtbaar in het natte en winderige Heerenveen. De Graafschap nam initiatief, trok vaak ten aanval en scoorde twee knappe doelpunten waarmee het een 1-3 voorsprong nam! Doelpuntenmakers wederom Devin Haen en Ezra van der Heiden.
Heerenveen bleef weerstand bieden en kon nog eenmaal scoren (2-3), maar dit leverde buiten een spannende slotfase niet meer op. De Graafschap kreeg nog enkele kansen, maar wist niet meer te scoren en nam zo de 3 punten mee naar Doetinchem! Enorme blijdschap bij de spelers, ouders en staf na deze spannende ontsnapping aan degradatie.
Alle spelers, niet alleen zij die zaterdag hebben gespeeld, verdienen een pluim voor de ontwikkeling die zij dit seizoen doormaken en de uiteindelijke handhaving op het hoogste niveau. Er volgen nu nog 2 mooie toernooien en een voorbereidingsperiode met de nieuwe Onder 14, in de wetenschap dat de nieuwe O13 ook komend seizoen in de 1e divisie uit mag komen.

Goed resultaat De Graafschap O11
De Graafschap O11 heeft afgelopen weekend een goed toernooi gespeeld in de omgeving van Düsseldorf (D). Het eindigde op de 23e plek van de in totaal 180 deelnemers. De jonge superboeren eindigen voor o.a. Schalke'04, Chelsea, Liverpool, Deportivo La Coruna.
Op zaterdag liet De Graafschap O11 zeer goed voetbal zien wat snel opgemerkt werd door de tegenstanders en bezoekers van het toernooi. De Graafschap O11 kreeg van iedereen complimenten over het vertoonde spel. Er werd onder meer gewonnen van Liverpool en Genoa met overtuigend veldspel. Op het toernooi heeft De Graafschap haar visitekaartje op een positieve wijze afgegeven.
Zondagmorgen werd de “Championsrunde” gespeeld waarin de beste 32 teams van het toernooi gingen strijden voor de Deichmann Pfingstcup. Met teams als Juventus, AS Roma, Borussia Dortmund en Manchester City. Bij vlagen werd er goed gevoetbald, maar namen de krachten langzaam af. Jammer genoeg konden de spelers in deze wedstrijden niet meer hetzelfde brengen als op zaterdag en verloren we twee wedstrijden onder meer van Hertha BSC. Gewonnen werd er van Rot Weiss Oberhausen en er werd gelijkgespeeld tegen Lurup Hamburg, Borussia Hohenlind en Herfölge BK. Van de in totaal 12 gespeelde wedstrijden werden er 7 wedstrijden gewonnen, 3 wedstrijden gelijkgespeeld en 2 wedstrijden verloren. In de finale stonden Borussia Dortmund en Manchester City eindstand: 0-1.
Reactie trainer Nahrenjo Pelgrim:
"Het was een zeer leerzaam voetbalweekend voor De Graafschap O11 waarin ze goed voetbal hebben laten zien"
.

Dusseldorf-2.jpg


De Graafschap O10
Afgelopen weekend deed De Graafschap O10 mee aan het sterk bezette OKI Pfingstcup U10 in Duitsland. De Graafschap O10 was een van de 120 teams die aan dit toernooi deelnam. Dit toernooi vond plaats op 5 verschillende locaties. De Graafschap speelde de poulefase bij SV 08 Rheydt e.V..
Onder de deelnemers o.a. Bayern München, FC Köln, PSV, Hertha BSC, Deportivo La Coruna, Mainz’05 (winnaar van het toernooi), Austria Wien, Bor. Dortmund, Juventus, PAOK Saloniki, Sparta Praag, FC Chelsea.
De uitslagen zaterdag 14 mei:
De Graafschap - Orken Noithausen 0-0
Wegberk Beeck - De Graafschap 4-0
1. FC Koln - De Graafschap 2-0
De Graafschap - DJK Hehn 6-1
Viktoria Pilzen - De Graafschap 2-1
In de poule werd De Graafschap uiteindelijk 4e van de 6 ploegen. Dit betekende dat De Graafschap op zondag zijn wedstrijden moest afwerken in de Silverround . En dit vond plaats bij de locatie OSC 04 Rheinhausen.
Dit resulteerde in een nieuwe poule. De Graafschap werd 2e van de 5 ploegen achter Bayer 04 Leverkusen. Waardoor De Graafschap O10 het in de kwartfinale moest opnemen tegen Barcelona Soccer Schools (NL). Deze wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Daarna volgde FC Liverpool in de halve finale. De Graafschap kwam op een 1-0 voorsprong maar kond deze voorsprong niet vasthouden. FC Liverpool won met 1-3. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats werd met 1-0 gewonnen van FC Kopenhagen waardoor De Graafschap op een 3de plek in de Silverround eindigde.
De uitslagen van zondag 15 mei :
De Graafschap - Quelle Furth 0-0
De Graafschap - AZSV 2-1
De Graafschap - GW Holt 3-1
Bayer 04 Leverkusen - De Graafschap 6-0
Kwartfinale :
De Graafschap - Barcelona Soccer Schools (NL) 2-1
Halve finale :
De Graafschap - FC Liverpool 1-3
3de en 4de plek :
De Graafschap - FC Kopenhagen 1-0

Reactie trainer Ruud Goorhuis :
"Een leerzaam toernooi met wisselend succes. De spelers van De Graafschap O10 zaten voor het eerst in gastgezinnen, vonden dit vooraf erg spannend. Uiteindelijk hebben ze het erg naar hun zin gehad. Zeer positieve ervaring wat betreft gastgezinnen en toernooi" !


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner