Wedstrijduitslagen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie 4 en 5 februari 2017

De Graafschap O9 op toernooi bij PEC Zwolle

Bekijk hier de wedstrijduitslagen van 4 en 5 februari 2017 inclusief een aantal korte verslagen. Het was een mooie, sfeervolle zondag op Sportpark Zuid waar vandaag vier jeugdteams van De Graafschap speelden. Alle teams leverden volop strijd voor het publiek waaronder ook voormalig jeugdspeler Robin Pröpper en selectiespeler Bryan Smeets aandachtig toeschouwers waren.

5-2

PSV Helmond, PSV Nijmegen, VVV, De Graafschap (vierluik)
JO9 toernooi PEC Zwolle
twin games

De Graafschap O15 wint met 1-0 van Quick '20

Door een laat doelpunt van Milan Beumer won De Graafschap met 1-0. De jonge superboeren hadden moeite om de spitsen vrij te spelen. De Graafschap had 85% balbezit maar kwam mede door de lage balsnelheid en verkeerde keuzes die er gemaakt werden moeilijk door de Oldenzaalse muur. Het doelpunt kwam dan ook tot stand vanaf de tweede lijn. Volgende week wacht ons Be Quick 28 uit Groningen.

De Graafschap O14 verliest van ADO Den Haag bij start competitie

Door een aantal afgelastingen begon voor de O14 vandaag de nieuwe competitie. Dat de jongens er weer even in moesten komen bleek al snel in de wedstrijd. Na 18 minuten keek de ploeg al tegen een 0-3 achterstand aan. Dat de ploeg over de juiste mentaliteit beschikt hebben ze dit seizoen al vaker getoond, en ook nu weer toonden ze karakter. Door een goede actie van Semir kon Bjarne de 1-3 maken. Net voor rust scoorde ADO echter de 1-4 waardoor de wedstrijd gespeeld leek.
In de 2e helft is de wat meer onder controle van de Superboeren en dit leidt uiteindelijk ook tot de 2-4. Semir maakt de bal koelbloedig af in een 1vs1 met de keeper. In de slotfase is Jarvin er goed bij om de 3-4 binnen te schieten. Er wordt nog een slotoffensief ingezet, maar de laatste kansen worden gemist. Wat dat betreft was een gelijkspel misschien ook wel te veel geweest, aangezien Den Haag ook een aantal goede kansen onbenut liet. Al met al een goede, leerzame wedstrijd voor de O14 waarin ze hebben ervaren wat het is om een niveau hoger te spelen.

De Graafschap O13 speelt met 2-2 gelijk tegen Heerenveen

In de eerste helft was De Graafschap de bovenliggende ploeg, al kreeg Heerenveen ook enkele goede kansen. Met een 2-1 stand werd er gerust. De tweede helft kenmerkte zich vooral door slordig spel van beide kanten. Diep in de blessuretijd kwamen de gasten terug tot 2-2. Al met al een terechte uitslag, maar de manier waarop die tot stand kwam geeft een zure nasmaak. Wel werd er weer een nuttige 'derde helft' gespeeld in samenwerking met Heerenveen.

De dag eindigde positief, met de presentatie van het trainingskamp dat De Graafschap O13 eind april gaat beleven. Bestemming: München! Hier zullen de jonge superboeren o.a. aantreden tegen Bayern O13.

De Graafschap O12 speelt tegen FC Twente

Vooral de eerste 2 blokjes kon De Graafschap goed meekomen in het niveau van FC Twente. Met fases was de O12 van De Graafschap zelfs de bovenliggende partij. In het verdedigen werden taken erg goed uitgevoerd, overtal maken, richting geven en aanval op de bal. In het aanvallen soms onrustig en slordig maar ook fases met goede aanvallen. Laatste 2 blokjes erg groot verval. Ruimtes werden te groot en aan de bal werd de kwaliteit minder. Al met al een leerzame wedstrijd met een heel sterk begin en een matig einde.

De Graafschap O11 wint met 9-5 van NAC Breda

De Graafschap speelde de eerste drie blokjes goed voetbal. Er werd goed op de bal verdedigd en vanuit de opbouw werden er mooie kansen gecreëerd. Het laatste blokje zakte het voetbal iets in en speelde NAC alles of niets. Toch kon De Graafschap de druk weerstaan en de overwinning binnenslepen.

De Graafschap O10 wint met 15-18 van PSV Gilze
Leerzame en sportieve wedstrijd die redelijk gelijk opgaand was. De onder 10 van de Graafschap wist veel ballen voorin te veroveren door goed druk te zetten. Verbeterpunt is de bal en je tegenstander volgen tijdens het druk zetten. Verschillende spelers lieten zien dat ze mooie doelpunten kunnen maken. Alle spelers hebben een goed niveau gehaald en hard gewerkt voor een mooie uitslag.

De Graafschap O9 speelde 4/2 een vierluik met PSV Nijmegen, PSV Helmond en VVV

Accenten waren in balbezit het veld groot en breed te maken en dat in tempo (sprint) uit te voeren en in balbezit tegenstander het veld klein te maken en daarbij dicht bij de bal te zijn. Jongens voerde de taken naar behoren uit met name tijdens de 2 blokjes tegen VVV en in het derde blokje tegen PSV Helmond met uitzondering in het vierde blokje tegen PSV Helmond want in dit blokje werden de gemaakte afspraken niet nagekomen en was dit terug te zien; PSV Helmond domineerde dit gehele blokje het spel. Laatste 2 blokjes tegen PSV Nijmegen hadden de spelers moeite met het spel van de tegenstander doordat ze het midden van het veld goed dicht hielden met als gevolg dat onze spelers zich hieronder moeilijk uit konden spelen. Al met al wel een mooie en leerzame dag voor de spelers!

Verbeterpunten volgens trainer Ruud Goorhuis : de beweging van de spelers voorin die om de bal heen staan (de spelers waren voorin te statisch ipv dynamisch) en het omgaan met een tegenslag (spelers blijven in teleurstelling hangen wanneer ze een goal tegen krijgen).

De Graafschap O9 speelde mini toernooi in het stadion van PEC Zwolle
Samen met stagespelers van geboortejaar 2008 en 2009 speelde De Graafschap O9 vandaag een toernooi met PEC Zwolle en FC Groningen. Echt genoten vandaag! Met name van de spelvreugde van de spelers. Mooie aanvallen gezien waarbij de spelers veel initiatief hadden door in de dribbel te zitten en veel acties te maken. Verdedigend gingen de spelers ook snel naar de bal toe. In de wedstrijden tegen FC Groningen waren wij de dominerende partij en tegen PEC Zwolle waren we zeker aan elkaar gewaagd en gingen deze wedstrijden erg gelijk op.

Reactie van trainer Ruud Goorhuis: Al met al een topdag gehad in Zwolle met (stage)spelers en staf waarbij we De Graafschap als club goed gepresenteerd hebben!