Wedstrijduitslagen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie 3/4 december 2016

Bekijk hier de wedstrijduitslagen van 3 en 4 december 2016 van de jeugdteams van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie inclusief een aantal korte verslagen.

De Graafschap O19 wint van FC Twente

De Graafschap O19 wint met 1-0 van FC Twente. Het team begon goed, daarna werd er ietwat slordig gespeeld. Twintig minuten voor tijd kreeg De Graafschap een rode kaart voor het blokkeren van een doorgebroken speler. Uiteindelijk heeft onze O19 een overwinning uit het vuur gesleept... mooi voor het team!

De Graafschap O17 wint met 4-0 van AFC '34

Doordat we in beide helften vroeg scoorden ontnamen we de tegenstander geloof.

Verdedigend was het in fases niet goed genoeg waardoor we onnodig kansen weg gaven. Aan de bal kregen we veel ruimte. Met name de 2e helft creëerden we erg veel kansen en had de score hoger moeten uitvallen. In de 2e helft konden we wel druk op de bal houden op de helft van de helft tegenstander. Doelpuntenmakers: Hamza Abkadri (2x), Roy van Mameren en Harry Bakker

De Graafschap O15 wint in Alphen met 1-4

Vandaag ging de reis naar Alphense Boys, deze ploeg doet het verrassend goed in de 1e divisie en staan zelfs boven De Graafschap.

De boys in blue kwamen in de 1e minuut op achterstand na goed aanlopen van de spits van Alphense Boys 1-0. Na deze goal herpakte De Graafschap zich en liet op momenten goed voetbal zien. Romeo 2x en Chris 2x zagen hun schoten nog gekeerd worden door de keeper van Alphen. Maar in de 18e minuut scoorde Chris toch zijn doelpunt na een prachtige aanval met Ezra en Milan Beumer 1-1. Het spel ging op en neer en Alphense Boys had ook zo maar de tweede kunnen scoren. Chris Verheul zorgde met zijn tweede treffer voor een 1-2 voorsprong.

In de tweede helft had Alphense Boys meer balbezit maar creëerde weinig echte kansen. De Graafschap bleef gevaarlijk in de counter en in twee counters scoorde Milan Beumer de 1-3 en 1-4. Milan had bijna zijn derde treffer van de dag gescoord maar zag zijn schot van dik 30 meter op de lat komen.

Opstelling: Wieggers; Groeneveld, Hilderink, Boekhorst, Oztas; Gijse, Noteboom, Maatkamp ( 43. Kruip), Beumer; van der Heiden en Verheul

De Graafschap O14 speelt gelijk tegen Almere City

De Graafschap O14 speelt met 2-2 gelijk tegen Almere City. Het eerste gedeelte van de eerste helft was van een goed niveau, waarin we 2x scoren. Vooral in het opbouwen op de eigen helft lagen veel kansen. In de tweede helft komen we totaal niet meer aan het voetballen op de helft van Almere City door wat verkeerde keuzes in het vrij lopen en aan de bal. Doelpuntenmakers zijn Sem en Bjarn.

De Graafschap O13 verliest van Ajax

O13 verliest met 5-0 van Ajax. Het niveauverschil was groot en Ajax heeft dan ook zeker verdiend gewonnen. Wel heeft De Graafschap O13 met de juiste intenties het eigen spel gespeeld. Zo kwamen we regelmatig goed in de opbouw. Lef werd er getoond door met een inschuivende centrale verdediger te spelen. Ook werden meerdere kansen gecreëerd, maar de afwerking was onder de maat.

Conclusie is dat we nog veel zaken kunnen verbeteren en daar gaan we op de trainingen hard mee aan de slag!

De Graafschap O12 verliest van PEC Zwolle in sportieve wedstrijd

Op een stralende zaterdagmiddag biedt De Graafschap O12 bij PEC Zwolle prima weerstand aan de sterke ploeg uit de Hanzestad. Waar De Graafschap O12 eerder dit jaar in de thuiswedstrijd niets te vertellen had tegen de veel sterkere Zwollenaren, werd er nu prima meegevoetbald. In een sportieve wedstrijd bleek PEC Zwolle uiteindelijk de sterkste. Al met al was het een leuke en leerzame wedstrijd voor beide teams.

De Graafschap O10 speelt drieluik tegen Fortuna Sittard en PSV-Gilze

Gisteren speelde De Graafschap O10 een drieluik in Buchten tegen Fortuna Sittard en PSV-Gilze. Door blessures en ziekte was het voor beide teams van De Graafschap hard werken. Op een hobbelig veld waren de spelers toch in staat om kansen te creëeren. Dit gebeurde vooral door goed samenspel. Wanneer we de kansen beter hadden afgerond zouden we ons vaker hebben beloond. Het samenwerken in het verdedigen ging beter dan de vorige wedstrijd, als we de komende tijd vaker de 1 tegen 1 duels weten te winnen kunnen we er met z'n allen voor zorgen dat we minder tegendoelpunten krijgen! Al met al een goede en leerzame dag.

De Graafschap O9 speelde vierluik met PSV Eindhoven, Fortuna Sittard en team stagespelers

In totaal heeft De Graafschap O9 met 1-2 verloren van PSV Eindhoven, 4-0 gewonnen van Fortuna en 5-4 gewonnen van team stagespelers. In het 1ste blokje tegen PSV Eindhoven begonnen we niet scherp en werden we afgetroefd in het duelleren doordat we geen druk op de bal hadden. In het 2de blokje tegen PSV en de andere blokjes hadden we wel goed druk op de bal doordat we echt snel naar de bal vooruit verdedigde daardoor ook veel kansen gecreëerd. Genoten van de drive, plezier en tempo van spelen in de wedstrijden! Verbeterpunten volgens trainer Ruud Goorhuis: in schietpositie de juiste keuze maken wanneer je de bal snel moet schieten of wanneer je nog tijd hebt en het echt "roepen" om de bal wanneer je vrij staat.