Wedstrijduitslagen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie 26/27 november 2016

Onderstaand de wedstrijduitslagen van 26 en 27 november 2016 van de jeugdteams van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie inclusief een aantal korte verslagen.

De Graafschap O17 wint met 0-1 van Be Quick Groningen 1887

We troffen een stugge tegenstander in Be Quick. Ze hadden pas 5 tegendoelpunten tot dusver. De verklaring hiervoor was zichtbaar in hun speelwijze. Erg compact en sterk in duels. Lastig voor ons dus om te creëren. Toch lukte dit een paar keer en kon Harry Bakker een afgeslagen bal knap binnen schieten 0-1 (20e min.) In de 2e helft waren we iets beter aan de bal maar konden niet echt gevaarlijk worden. In eindfase overeind gebleven in opportunistisch spel tegenstander.

De Graafschap O15 verliest in Amsterdam

Onder de rook van het oude De Meer stadion van Ajax verloor De Graafschap O15 met 5-1 van Zeeburgia O15. De Graafschap had het lastig tegen het fysiek sterke Zeeburgia. Na een 1-0 ruststand, begon Zeeburgia beter dan De Graafschap aan de tweede helft. Direct na de aftrap schoten zij de 2-0 binnen. Hierna speelde De Graafschap meer vooruit waardoor ruimte voor Zeeburgia achter onze verdediging kwam. Uit drie counters scoorde Zeeburgia drie doelpunten. Cas Radstake deed bij de 3-0 nog wat terug en scoorde een mooi doelpunt vanaf 20 meter.

De Graafschap O14 verliest met 1 – 2 van Roda JC

De Graafschap O14 begint goed door in de 2e minuut op 1 - 0 (Sam Bisselink) voorsprong te komen. Helaas was het team de rest van de eerste helft zwak in de omschakeling, waardoor Roda JC met hun snelle voorhoede erg gevaarlijk werd en 2 keer scoorde. De tweede helft werd niks meer weggegeven en hard gestreden voor de gelijkmaker. Complimenten voor de inzet!

De Graafschap O13 wint met 6 – 0 van Zeeburgia

De Graafschap O13 heeft erg goed gespeeld en met 6-0 gewonnen van Zeeburgia. Met name de eerste helft was erg sterk. De spelers coachen elkaar steeds beter en zoeken samen naar oplossingen in het veld, nemen hierin veel en goed initiatief. Mooie teamprestatie!

De Graafschap O12 wint met 16 – 8 van MVV

De Graafschap O12 wint met 16-8 van MVV. Op een van de velden begon De Graafschap nog wat slap, maar daarna was er bij beide teams sprake van een duidelijk overwicht. Dit overwicht uitte zich in een aantal mooie aanvallen en doelpunten van de blauwwitten. Met speciale dank aan Melle Meerdink en Trimor Bytygi van O11, die een goede bijdrage hebben geleverd.

De Graafschap O11 wint met 16 – 6 van PSV Helmond

De Graafschap O11 wint met 16-6 van PSV/Helmond O11. Vanuit het thema aanvallen heeft het team door middel van snelle dribbels en samenspel gewerkt om tot kansen en doelpunten te komen. Dit lukte goed. Moeilijker was het om bij balverlies in de duels te komen en de bal af te pakken door de veldbezetting van de tegenpartij. Al met al een prima prestatie en mooie winst!

De Graafschap O9 speelt vierluik, 1 x winst, 2 x verlies

De Graafschap O9 speelde een vierluik met VVV Venlo, Fortuna Sittard en PSV FUN Nijmegen. In totaal werd met 2-4 verloren van Fortuna (met 4 spelers van de O10 die meespeelden), 5-1 gewonnen van VVV en 2-3 verloren van PSV Nijmegen.

De 1ste 3 blokjes (2 blokjes tegen Fortuna en 1 blokje tegen VVV) waren we de dominante partij waarbij we vanuit het thema aanvallen ontzettend veel kansen creëerden op de helft van de tegenstander doordat de spelers goed naar de ruimte gingen wanneer ze individueel in balbezit waren dmv een actie of dribbel. Het 4de en 5de blokje hadden de spelers een terugval met name zichtbaar in het 4de blokje tegen VVV maar de jongens herpakten zich uitstekend in het 6de blokje tegen PSV Nijmegen waarbij de spelers weer hun niveau haalden van de 1ste 3 blokjes alleen door een wereldgoal (fantastische omhaal) hebben we in totaal verloren van PSV Nijmegen terwijl de spelers recht hadden op een gelijkspel.

Verbeterpunten: het samen verdedigen (terugsprinten om in uitgangspositie te komen om aanval op de bal te maken) en het groot maken van het veld in balbezit wanneer een medespeler in balbezit is door een loopactie naar voren of de zijkant te maken (ruimtebesef).