O1220/11De Graafschap – Willem II12 - 15
5 – 4
3 – 3
13 – 0

De Graafschap O19 wint bij AFC
De Graafschap O19 speelde afgelopen zaterdag bij AFC in Amsterdam. Op een heel zwaar en glad veld domineerde de ploeg van Rogier Meijer vanaf de eerste minuut. Binnen 2 minuten schoot Kyvon Leidsman keihard op de paal tegen zijn oude club. Paco Geutjes opende de score na een mooie individuele actie en een prima schot. Uit een corner scoorde Delano Burgzorg de 0-2. Vlak voor de rust scoorde hij ook de 0-3 na een prima actie van Mehmet Gencer.

Na rust hetzelfde spelbeeld, De Graafschap domineerde en AFC werd sporadisch gevaarlijk in de counter. Andreas Dusink tekende voor de 0-4 na een mooie actie van Kyvon Leidsman. Het slotakkoord was voor Rick Bosma. Hij bepaalde de eindstand op 0-5. Een mooie en verdiende overwinning

De Graafschap O15 speelt gelijk tegen PEC Zwolle
Vandaag kwam koploper PEC Zwolle O15 op bezoek op sportpark Zuid. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van trainer Arjen Nijman kampte deze week met een grote ziekenboeg, naast een aantal zieken waren er ook nog een drietal spelers geblesseerd. Het is dan mooi dat ze dan altijd een beroep op de spelers van de O14 kunnen doen, jongens bedankt!
In de eerste helft speelde De Graafschap tegen de wind in en had het op het middenveld lastig met de veel bewegende middenvelders van PEC Zwolle. Gevaarlijk werd PEC Zwolle nauwelijks, maar ook De Graafschap wist niet gevaarlijk te worden in de eerste helft. PEC Zwolle kwam wel op voorsprong in de 25e minuut. Na een kleine overtreding kreeg PEC Zwolle een vrije trap aan de rechterkant. De vrije trap werd voorgezet en Chirino van PEC Zwolle kon ongehinderd op prachtige wijze met een omhaal de bal in de kruising plaatsen: 0-1. In de tweede helft probeerde De Graafschap iets verder druk te zetten op de helft van PEC Zwolle, ook de achterste linie had als taak sneller aan te sluiten om zo het speelveld kleiner te maken. Hierdoor werd het centrale duo uitgedaagd om de tegenstander op buitenspel te zetten, een aantal keren werd dit goed gedaan door de verdediging. Toch kreeg PEC Zwolle in de tweede helft een aantal goede mogelijkheden om de tweede treffer te scoren, maar lieten dit na zodat de wedstrijd nog erg spannend bleef. In de 66e minuut kwam De Graafschap op gelijke hoogte. Een vrije trap vanaf links werd hoog voorgezet, waarna Chris de bal op de lat kopte en in de rebound was Milan Hilderink er als de kippen bij om de bal binnen te koppen: 1-1. We hebben met z'n allen hard gestreden met als resultaat een punt tegen de koploper. Echter moet de uitvoering beter en daar gaan wij met z'n allen keihard aan werken de komende weken. Volgende week zaterdag wacht ons een uitwedstrijd tegen Zeeburgia uit Amsterdam.
Opstelling: Wieggers; Hassan, Hilderink, Boekhorst, Groeneveld; Gijse, Radstake, Noteboom, Kruip ( 60. Tiecken); Maatkamp ( 62. Beumer) en Verheul.

De Graafschap O14 wint met 3-0 bij MVV
Door een goede 1e helft heeft De Graafschap O14 met 0-3 gewonnen tegen de leeftijdsgenoten van MVV. Door doelpunten van Stijn Hagemans, Emre Öztas en Ezra van der Heijden stond het met rust al 0-3. In een rommelige 2e helft gebeurde er niks meer wat de stand op het scorebord nog deed veranderen. Door de overwinning klimt de O14 naar de 3e plaats (op verliespunten). Aankomend weekend staat de wedstrijd tegen Roda JC op de planning die ook om de bovenste plekken mee doet.

De Graafschap O13 wint met 1-2 voor de beker bij FC Twente
De Graafschap O13 wint met 1-2 van FC Twente voor de beker en hebben een goede wedstrijd gespeeld. In de eerste helft de bovenliggende partij met veel mogelijkheden. Met een 0-1 voorsprong door Basar Onal de rust in. Na rust pakten de jongens het weer goed op en komen op 0 - 2 door een geweldig doelpunt door Mert Bulut vanuit druk zetten en combineren. Dan is er een grote kans op 0-3, Basar Onal komt volledig doorgebroken op de FC Twente keeper af maar wordt vastgehouden, scheids geeft geel. De Graafschap is even van slag en uit een vrije trap volgt de 1-2. Vervolgens een spannende slotfase met enkele goede reddingen van keeper Sten Kremers en een goede inzet van het hele team. Mooie prestatie! Ook de derde helft werd gewonnen met 1 – 2 door goals van Joshua Ikink en Tom Wijlens.

De Graafschap O12 verliest van Willem II
De Graafschap O12 verliest met 12-14 van Willem II. De eerste 2 blokjes waren erg goed. Goed in het uitvoeren van taken in het verdedigen. In het aanvallen namen spelers initiatief. Laatste 2 blokjes waren iets minder. De energie bleef goed, de kwaliteit van handelingen in het aanvallen minder. Uitblinkers bij De Graafschap waren: Kees Santbulte en Stan van Dillen.

De Graafschap O11 verliest van Roda JC
De Graafschap O11 verliest met 16-19 van Roda JC. In de eerste twee blokjes hebben we overwicht. We komen door snelle dribbels, acties en samenspel tot scoren. De laatste twee blokjes krijgen we wat tegenslag door snelle tegengoals. We krijgen geen aanval meer op de bal in de buurt van ons eigen doelgebied. Roda JC profiteert daarvan door veel te schieten en te scoren. Complimenten voor de vele leuke acties die met meer geluk een doelpunt konden worden.

De Graafschap O10 verliest van Roda JC
De Graafschap O10 verliest vandaag van Roda JC O10 met 13 – 36. Het begin was voor De Graafschap; er werden een aantal mooie doelpunten gescoord door team A na balveroveringen. Na het eerste blok had een betere samenwerking in verdedigen en aanvallen een flink aantal tegendoelpunten kunnen schelen. Al met al een prima inzet en volop leermomenten.

De Graafschap O9 speelt vierluik, 2x winst en 1x gelijkspel
De Graafschap O9 heeft een vierluik gehad met PSV FUN Helmond, VVV en PSV FUN Eindhoven. Het team wist mooie resultaten te behalen: 3-3 gelijkgespeeld tegen PSV Helmond, 5-4 gewonnen van PSV Eindhoven en 13-0 gewonnen van VVV. Na een moeilijk begin in het 1ste blok tegen PSV FUN Helmond herpakten de spelers zich uitstekend. Met als absoluut hoogtepunt het 2de blok tegen PSV FUN Eindhoven waarbij de spelers constant dichtbij de bal waren in het samen verdedigen door naar de bal te sprintten, erg goed naar de ruimte gingen door middel van een actie. De spelers brachten daarnaast ook erg veel energie en beleving in de wedstrijd! De spelers hebben deze lijn weten vast te houden tot en met het laatste blok tegen VVV.

Volgens trainer Ruud Goorhuis zijn er een paar verbeterpunten voor de jongens van O9: beter uitspelen van/omgaan met de opgelegde kansen en mogelijkheden (wanneer afleggen op een medespeler en wanneer zelf schieten). En door het veld beter groter te maken, met name door de spelers aan de zijkant, komt er nog meer ruimte.