Wedstrijduitslagen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie 11 en 12 februari 2017

Bekijk hier de wedstrijduitslagen van 11 en 12 februari 2017 van de jeugdteams van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie. Dit weekend werden veel wedstrijden in verband met weersomstandigheden afgelast. Alleen de teams van O15 en O12 kwamen in actie.

O10 11 - 2 Fortuna Sittard – De Graafschap afgelast
O9 11 - 2 Vierluik Vitesse O9-1 en O9-2, Fortuna Sittard, De Graafschap afgelast

De Graafschap O15 wint in Haren van Be Quick 1887: 0-2

Op het steenkoude sportpark stadion Esserberg in Haren bij Groningen won De Graafschap met 0-2 van de nummer laatst Be Quick 1887; een echte 'traditionsverein'.

De Graafschap begon furieus aan de wedstrijd en dat resulteerde in een paar goede mogelijkheden in de eerste vijf minuten. Gedurende de wedstrijd creëerde De Graafschap enkele mogelijkheden en waren er schietkansen die onschadelijk werden gemaakt door de keeper van Be Quick 1887 die zijn ploeg op de been hield. Een snelle doelpunt bleef uit en Be Quick werd twee keer in de counter gevaarlijk waarbij een keer de paal werd geraakt. In de 30e minuut werd Rolf aan de linkerkant weggestuurd die een goede voorzet gaf. De bal kwam echter tegen een speler van Be Quick aan waarna de bal in het doel verdween en De Graafschap op voorsprong kwam:0-1.

In de rust werd er niet gewisseld en direct na de aftrap ging De Graafschap op jacht naar de tweede treffer, ondanks goede mogelijkheden bleef deze uit en kon Be Quick wederom gevaarlijk worden in de counter. De bal had zelfs nog op de stip gekund voor Be Quick. Uiteindelijk maakte Chris Verheul de tweede treffer en won De Graafschap zijn tweede competitie wedstrijd na de winterstop.

Met deze overwinning zet De Graafschap de goede reeks voort. Laatste nederlaag dateert alweer van 26 november van vorig jaar.