U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Talent en vereniging


Thema-avond ‘De Aftrap’

In november hebben de eerste 2 thema-avonden van het seizoen plaatsgevonden. Vanuit onze convenantpartners werd hier positief op gereageerd! De respons was voor een eerste keer redelijk, maar een volgende keer willen we dit omhoog schroeven.
Op 1 november ( ruim 30 aanwezigen) gaf Dennis te Braak een presentie over de Pincvision Voetbalacademie. Op 8 november (ruim 50 aanwezigen, incl. ouders van nieuwe talenten) nam George de Jong een presentatie over ACY voor zijn rekening.

Na de winterstop willen we minimaal 2 extra thema-avonden organiseren, het programma en de opzet wordt nog ontwikkeld.

De Graafschap Voetbalschool

De najaarscursus is met succes afgerond door een laatste training in het stadion van De Graafschap! De nieuwe voorjaarscursus moet op 8 maart van start gaan en zal 10 trainingen bevatten. Dit wordt op korte termijn gecommuniceerd. Op dit moment worden er trainers benaderd die het niveau omhoog kunnen tillen.

Elitetrainingen

Dit programma krijgt vorm en zal waarschijnlijk verplaatst worden van vrijdag naar maandag .Iwan Geurts neemt hier het voortouw in met Thomas Ruesink.

Train de Trainer

Gratis variant

Afgelopen maanden is de gratis variant gestart, onder leiding van Thomas Ruesink. De maximum inschrijving van 40 trainers werd al snel bereikt en deze groep talentvolle, ambitieuze jeugdtrainers hebben inmiddels 2 van de 5 cursusavonden gehad. Deze cursus wordt in het stadion gehouden en iedere avond willen we een jeugdteam van een convenantpartner vragen om de ‘demo-training’ te doen.

Zo hebben de F1 van AFC Arnhem en de E3 van Sportclub Brummen deze training mogen doen op De Vijverberg in echte De Graafschap tenue!
Na de winterstop worden de overige 3 cursusavonden gepland.

Betaalde variant

Thomas Ruesink en Nino Braam hebben bij Angerlo Vooruit inmiddels 3 van de 7 cursusavonden met succes gegeven. Zowel Angerlo Vooruit als de jeugdtrainers zijn erg enthousiast over de wijze waarop deze cursus wordt gegeven. De overige 4 cursusavonden worden na de winterstop, in overleg met Angerlo Vooruit, gepland.

Talentenscholen

De exacte invulling wordt nog besproken, i.o.m. Iwan Geurts

Keepersclinics

In samenwerking met de GKS, Gelderse Keepersschool, van Edwin Susebeek verzorgen wij dit seizoen zo’n 10 gratis keepersclinics bij convenantpartners aan E- en F-keepers uit de hele regio. Per clinic kunnen er maximaal 40 keepers training krijgen van Edwin Susebeek en zijn team. De eerste 2 clinics, bij VIOD en SDOUC zijn inmiddels geweest en zijn heel goed ontvangen! Alle keepertjes hebben een geweldige avond gehad en Edwin is al veel nog niet ontdekt talent tegengekomen. Absoluut een meerwaarde voor alle partijen!

Pincvision F-Tournament

Na het succes van vorig jaar komt er ook dit seizoen in het voorjaar weer een Pincvision F-Tournament. Dit wordt nog voor einde jaar gecommuniceerd. Pincvision is als hoofdsponsor weer erg enthousiast en zal ons ook komende editie weer steunen. Met de werkgroep wordt al hard gewerkt om er weer een groot succes van te maken.

Talentenpool Trainers

Voor komende seizoen een talentenpool van trainers maken waarin talentvolle jeugdtrainers voor in aanmerking komen. Zij kunnen volgens De Graafschap-methode worden bijgeschoold en waar mogelijk worden ingezet bij activiteiten (clinics, voetbalschool, talentenschool etc.). Uiteindelijk maken zij kans om in te stromen als (assistent)trainer in De Graafschap Pincvision Voetbalacademie.

De Graafschap Schooltour

Na de winterstop gaan Bas van Baar en Karen Wevers bij 10 basisscholen van E-spelers van de Pincvision Voetbalacademie langs om te vertellen over het leven van hun klasgenoot en daarnaast een De Graafschap quiz en gymles te geven. Basisscholen konden zich opgeven nadat ze een brief hadden ontvangen. Binnen een dag waren er al 13 aanmeldingen!
Individueel kunnen ze een prijs winnen als ze het beste zijn in de quiz, als team kunnen ze kaartjes winnen voor een wedstrijd van De Graafschap. Hiervoor moeten ze een zo mooi mogelijk spandoek maken.

Achterhoek Younited O17 

Samen met Remko ten Brinke en Iwan Geurts zijn we in gesprek met de toernooicommissie van het Ten Brinke Bouw toernooi om in plaats van een regioteam, dit team mee te laten doen onder de naam Achterhoek Younited O17. Hier komen de beste amateurspelers uit de regio voor in aanmerking. De exacte invulling wordt nog voor Kerst besproken.

Seizoensgids convenantpartners

Voor volgend seizoen gaan we een seizoensgids voor convenantpartners ontwikkelen. Hierin krijgen alle clubs een pagina de ruimte om hun club te laten zien. Verder zal de gids informatie bevatten over De Graafschap, ACY, scouting, commercie etc. Met de advertentieruimte maakt dit het ook financieel erg aantrekkelijk. Hierover gaan Remko ten Brink, Pascal Schepers en Leon Broekhof in gesprek met FC Groningen Media, die dit ook voor FC Groningen maken.

Nieuwsbrief convenantpartners

Om meer contactmomenten te hebben met convenantpartners zijn er plannen om een (maandelijkse) nieuwsbrief in te voeren die rechtstreeks naar convenantpartners wordt gestuurd. Hierin wordt inzicht gegeven in de activiteiten binnen het convenant, nieuws rond De Graafschap, Achterhoek Younited en De Graafschap Pincvision Voetbalacademie en is er ruimte voor een amateurclub om zich voor te stellen.

Talentendagen

We zijn de haalbaarheid van 3 talentendagen in de meivakantie aan het onderzoeken. Naam: De Graafschap Experience. Zoals de naam het zegt moet dit een complete De Graafschap ervaring worden. Elke dag is voor een andere leeftijdscategorie (F-E, D-C en B-A) en zal mogelijk bestaan uit de volgende delen:

  • -Training/toernooi
  • -Fysieke test
  • -Lunch
  • - Straatvoetbal
  • -De Graafschap Quiz/Kinderpersconferentie
  • -Rondleiding stadion
  • -Wedstrijdanalyse

Iedere leeftijdscategorie zal een ander programma krijgen. De kinderen betalen hiervoor een X bedrag en krijgen naast dit programma ook een De Graafschap trainingsshirt. Jeugdtrainers en scouts van de Pincvision Voetbalacademie zijn aanwezig om al het talent te begeleiden en te scouten.
Studenten van de HAN zullen resultaten van de testen gaan bijhouden en samen met de scoutingsresultaten zullen de kinderen dit mee krijgen naar huis. 


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner