U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Stormachtige ontwikkelingen meisjesvoetbal


Stormachtige ontwikkelingen meisjesvoetbal
Siri Worm in het shirt van Oranje

Vrouwenvoetbal is ‘hot’. Je kunt bijna geen televisie of radio aanzetten zonder dat één van de vrouwen van het Nederlands elftal aan het woord komt. De Nederlandse vrouwen schrijven deze maand historie door voor het eerst in de geschiedenis een WK eindronde te halen. Nederland maakt kennis met een sport die de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. De vrouwen van het Nederlands elftal zijn afgetraind, spelen gretig en frivool. De NOS maakt bekend dat zij de WK wedstrijden komende zomer in Canada live gaan uitzenden. Zelfs mannenbolwerk Studio Voetbal besteedt voorzichtig wat aandacht aan het vrouwenvoetbal. Het is duidelijk nog even wennen voor de gasten in het programma.

Nieuwe idolen zijn geboren. Vivianne Miedema wordt al zonder blikken of blozen de Messi van het vrouwenvoetbal genoemd. Pas 18 jaar is ze, toptalent en voetbalster van Bayern München. De Achterhoek heeft haar eigen ster: Siri Worm. Opgegroeid tussen de jongens van DZC’68 in Doetinchem. Nu basisspeelster van het Nederlands elftal en speelster van kampioensploeg FC Twente. Een meedogenloze back, met een techniek om trots op te zijn.

Nederland krijgt het EK vrouwenvoetbal 2017 toegewezen. Doetinchem is één van de speelsteden, het gras van de Vijverberg is niet langer een heilig mannendomein. Een prachtige kans voor Doetinchem, De Graafschap en Achterhoek Younited. Hoeveel Achterhoekse meiden (en jongens) zullen trots door Doetinchem lopen in een shirt met Siri Worm op hun rug, hand in hand met hen die lopen in de shirts van Klaas-Jan Huntelaar, Luuk en Siem de Jong?

Even met beide benen op de grond. Om talenten voort te brengen moeten er uren gemaakt worden, veel uren. Het liefst al op jonge leeftijd en dichtbij huis. Dat de opleidingsstructuur voor meiden in Nederland nogal te wensen overlaat blijkt uit het opiniestuk van Vera Pauw (oud-bondscoach) in de Volkskrant van 27 november. Zonder talentontwikkeling en gezonde breedtesport krijg je geen toppers. De Siri Worm’s en de Vivianne Miedema’s hebben uren gemaakt, heel veel uren. Het is om die reden dat Anne Garretsen namens Achterhoek Younited momenteel de mogelijkheden onderzoekt om meisjesvoetbal in de Achterhoek te gaan ondersteunen door middel van het bieden van extra trainingsmogelijkheden en het stimuleren/ inspireren van jonge meisjes om te gaan sporten. De afgelopen maanden zijn er gesprekken gevoerd met allerlei betrokkenen. Momenteel ligt er een concept plan van aanpak met betrekking tot de ondersteuning van meisjesvoetbal. Dit plan wordt de komende weken intern besproken en aangescherpt. In het voorjaar wordt een bijeenkomst gepland om dit plan met een breed scala van betrokkenen (waaronder amateurverenigingen) te bespreken.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner