U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Start Achterhoek Younited


Start Achterhoek Younited

De per 1 juli opgerichte Stichting Achterhoek Younited wil de jeugd inspireren om te leren het beste uit zichzelf te halen, in sport en op school, in hun sociale omgeving en later in hun werk. Met als slogan “ Challenge your Talent”. Het initiatief om in de Achterhoek gericht te werken aan een optimale omgeving voor jongens en meisje om hun talent te kunnen ontwikkelen is dit voorjaar ontstaan.

Aanleiding

De afgelopen jaren is er een trend van bevolkingsafname in de Achterhoek. Indien we geen maatregelen treffen zal er in lijn met deze ontwikkeling ook voor onze jeugd steeds minder toekomstperspectief zijn in de Achterhoek. Ze haken gedwongen af of ze moeten de Achterhoek verlaten om zich te ontwikkelen. Juist in een tijd waarin steeds duidelijker wordt dat talentontwikkeling, het meest effectief is in je eigen omgeving en er wetenschappelijk is aangetoond dat er een duidelijke transfer is van leren presteren en excelleren in sport naar andere domeinen.

Challenge your Talent

De Stichting Achterhoek Younited had als werktitel Stichting Talentenacademie Achterhoek. “Wij zijn trots op de uiteindelijke naam Achterhoek Younited en de slogan “Challenge your Talent”. We willen de jeugd aanspreken en de rest van de wereld laten zien dat de Achterhoek jonge mensen kansen biedt”, aldus George de Jong mede verantwoordelijk voor de realisatie van de Stichting. Op termijn faciliteert het programma van Achterhoek Younited verschillende sporten en mogelijk ook andere talentenprogramma’s in de regio.Achterhoek Younited start met jongens en meisjes voetbal in de vorm van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie. Onderzocht wordt hoe in de toekomst andere sporten kunnen aansluiten.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner