U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Sporten op kunstgrasvelden


Sporten op kunstgrasvelden

De Graafschap Pincvision Voetbalacademie conformeert zich voorlopig aan het ingenomen standpunt door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voor wat betreft het sporten op kunstgrasvelden.

Mededeling RIVM:
"Het RIVM begrijpt de onrust die is ontstaan naar aanleiding van de uitzending van Zembla over de veiligheid van het sporten op kunstgrasvelden. Op basis van de bestudeerde informatie verwacht het RIVM niet dat de toepassing van rubbergranulaat op kunstgras zal leiden tot risico’s voor de gezondheid. Er is nu geen reden om te stoppen met sporten op deze velden.

Op verzoek van het ministerie van VWS is in januari 2016 nog eens kritisch naar de studie-opzet van de bij Zembla omstreden INDUSTOX studie gekeken. Het RIVM concludeert dat er PAKs uit rubbergranulaat kunnen vrijkomen, er zijn echter geen aanwijzingen dat dit leidt tot een gezondheidsrisico voor de sporter. Wel heeft het RIVM aanbevolen aan het Ministerie om alle nieuwe informatie te evalueren. Het is dan ook goed dat het European Chemical Agency (ECHA) in opdracht van de Europese Commissie onderzoek doet naar de risico’s van rubbergranulaat. De uitkomsten hiervan worden begin 2017 verwacht."

De laatste RIVM-adviezen zijn om kinderen niet te laten spelen met de rubberen korrels van een kunstgrasveld. Daar zullen wij als staf van de voetbalacademie uiteraard op toezien. Ook wordt aanbevolen om na het sporten te douchen en schone kleren aan te trekken.

Net als clubs, gemeenten en ouders houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en hopen ook wij op zo snel mogelijk duidelijkheid.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner