U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Sport de motor van de Achterhoek


In 2014 hebben we een nieuwe start gemaakt met De Graafschap Pincvision Voetbalacademie en is Achterhoek Younited ontwikkeld. Anne Garretsen, Achterhoek Younited manager vrouwenvoetbal, heeft de mogelijkheden voor meisjes, om zich in vrouwenvoetbal te ontwikkelen, in kaart gebracht in onze regio. Dit heeft geresulteerd in een concept businessplan. In 2015 wordt dit plan afgestemd met stakeholders en indien mogelijk, starten we komend jaar met de realisatie. Ook met andere sporten is het overleg gestart hoe aan te sluiten bij Achterhoek Younited.

Steeds meer wordt duidelijk dat sport een belangrijke economische en maatschappelijke aanjager is voor een vitale en leefbare Achterhoek. Niet alleen sportverenigingen, maar ook bedrijven en onderwijs zien de noodzaak van een vitale leefstijl en te leren het beste uit je zelf te halen. Samen door middel van sport de Achterhoek branden als de regio die kansen biedt aan haar jeugd.

Het binnenhalen van de Nationale Sportweek in 2015 en het EK Vrouwen voetbal in 2017 als Achterhoek, biedt extra kansen om onze doelstellingen in de Achterhoek nog duidelijker vorm te geven en te realiseren. Als ik kijk naar al deze ontwikkelingen dan zouden we als gemeentes, onderwijs, bedrijfsleven en sport de handen nu echt in elkaar moeten slaan en sport als motor van de Achterhoek moeten gebruiken met een viertal doelstellingen:

  • Basisschoolleerlingen inspireren en faciliteren om te sporten;
  • Jongeren het klimaat en de faciliteiten bieden om hun eigen top te halen;
  • Een gezamenlijke organisatorische basis leggen voor toekomstige sportevenementen, sportstimulering en talentontwikkeling;
  • De Achterhoek promoten als de regio die kansen biedt aan haar jeugd.

De afgelopen maanden is er veel gebeurd en heel veel werk verzet. Graag wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om alle medewerkers, vrijwilligers, organisaties, bedrijven, sporters en ouders te danken voor hun vertrouwen en inzet in de afgelopen maanden bij de start van Achterhoek Younited.

Ik wens u allen fijne feestdagen en een heel goed 2015, het jaar waarin ik u uitdaag om samen te werken aan het positieve imago van de Achterhoek, met sport als motor.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner