U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Kick-off topsportprogramma


Woensdagavond 26 november was de kick-off van het topsportprogramma. Het was een geslaagde avond waarbij topsportbegeleider Geeke Barmentloo het topsportprogramma heeft geïntroduceerd bij de (gast)ouders en onderwijsdeskundigen. Daarnaast heeft Marit Gijsbers van Topsport Gelderland verteld over zelfregulatie en de rol van ouders. Afsluitend heeft George de Jong de aanwezigen geïnformeerd over de werkwijze en voortgang van Achterhoek Younited.

Het topsportprogramma bestaat uit de individuele begeleiding en de vier hoofdgebieden die elk seizoen naar voren komen. Dit zijn de volgende hoofdgebieden: Voeding, Medisch - Fysiek, Mentaal en de Ondernemende topsporter. Om de hoofdgebieden vorm te geven wordt er nu gewerkt aan de invulling van de programma’s (per leeftijdscategorie) zodat deze in het seizoen 2015/2016 van start kunnen gaan. Dit seizoen wordt er al wel een kleine start gemaakt met het hoofdgebied voeding. Voor de spelers O14/O15/O16 worden in de periode februari t/m juni workshops georganiseerd om bewustwording te creëren over voeding. Hierover worden de desbetreffende groepen later geïnformeerd.

De individuele begeleiding start in de tweede week van januari. Elke dinsdagmiddag is topsportbegeleidster Geeke Barmentloo dan aanwezig bij de trainingen en is er een ‘spreekuur’ in de bestuurskamer van VV Doetinchem waar spelers naar toe kunnen komen wanneer het talent problemen ervaart, maar ook zeker voor het talent dat het beste uit zichzelf wil halen en daarbij advies/begeleiding wil ontvangen. Dit is gericht op de punten naast alle voetbaltechnische zaken.

Zelfregulatie

Alles wat wij doen gebeurt onder het net van zelfregulatie. Zelfregulatie is de mate waarin iemand cognitief, motivationeel en gedragsmatig bezig is met het eigen leerproces. Wij stellen het talent zelf verantwoordelijk voor zijn eigen leerproces en daarin is zelfreflectie een belangrijk onderdeel. ‘Leer uit het verleden, stel doelen en behaal je eigen top’. Binnen het topsportprogramma geven wij kennis en leren wij de spelers vaardigheden maar uiteindelijk is het aan de speler zelf wat hij met de informatie doet. Vanuit het topsportprogramma wordt dit gestimuleerd en daarin spelen de ouders en trainers ook een belangrijke rol.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner