U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Je talent ontwikkelen vereist de juiste mindset en hard werken


Je talent ontwikkelen vereist de juiste mindset en hard werken

1 Juli dit jaar zijn we begonnen met de doorstart van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie als onderdeel van de Stichting Achterhoek Younited. Terug kijkend op dit soms hectische eerste kwartaal met een aantal onverwachte hindernissen heb ik nu het gevoel dat het vervoer begint te lopen, materiaal binnen druppelt, de taakverdeling duidelijker wordt en communicatie effect begint te sorteren. Ik wil iedereen die daar aan bijdraagt danken voor zijn inzet en aansporen te blijven werken om genoemde zaken te verbeteren.

We moeten ons nu focussen op waar het echt om gaat. Het wordt tijd dat we ons realiseren wat Stephen Francis, atletiekcoach in Jamaica, al jaren predikt. Francis: “A performance environment should not be designed for comfort but for hard work. It has to show people that the road to success is long and uncomfortable”. Hij werkt bewust op een zeer eenvoudige trainingsfaciliteit in Jamaica, veel slechter dan ons huidige De Graafschap Pincvision Voetbalacademie trainingscomplex en levert daar vele sprint- wereldkampioenen af. Wij willen gepassioneerde talenten in de Achterhoek een kans bieden zich te ontwikkelen. Dat vraagt veel meer dan het bieden van goede facilitaire voorzieningen, alles regelen en soms sporters bijna in de watten leggen.

Topsportklimaat

De afgelopen weken heb ik geconstateerd dat er nog heel veel werk te doen is in het realiseren van het door ons nagestreefde topsport- en ontwikkelklimaat. Daarvoor zullen we vanaf nu samen moeten werken aan het ontwikkelen, realiseren en bewaken van de passende topsportcultuur en de lerende omgeving waar we zelfregulatie als basis voor onze aanpak hanteren.

Graag deel ik de topsportwaarden die voor alle medewerkers, vrijwilligersen spelers zouden moeten gelden. Deze zijn noodzakelijk willen we echt in staat zijn onze spelers naar hun persoonlijke topniveau te begeleiden en voorbereiden op een topsportcarrière:

  1. Je streeft altijd naar het beste, je zelf goed vinden is de grootstebelemmering om uitmuntend te worden.
  2. Je bent eerlijk en duidelijk.
  3. Afspraak is afspraak, je kunt blind op elkaar vertrouwen in en buiten het veld. Kun je ietsniet dan bespreek je dat bij het maken van de afspraak.
  4. Houd elkaar scherp, confrontaties zijn onvermijdelijk in een prestatiecultuur, ze maken vaak duidelijk wie de contenders en wie de pretenders zijn.
  5. Neem je verantwoordelijkheid voor succes en falen.
  6. Excuses zijn zinloos, losers complain, winners train.
  7. Je representeert je team, de club en sponsoren overal en altijd op een positieveen respectvolle manier.

Mindset

Vooral spelers en ouders dienen zich te realiseren dat beter worden en het beste uit jezelf halen niet vanzelf gaat. Talent is slechts je startpunt, who wants it the most, wie hard werkt wordt uiteindelijk succesvol.Talent tends to get in the way of itself. I often see that people succeed more despite their talent than because of it” aldus Won Park, Golf Coach. Niet je talent maar je mindset is de basis voor het behalen van je eigen top. “Champions are made from something they have deep inside them. A desire, a dream, a vision” , sprak Muhammad Ali al in zijn tijd. Als Pincvision Voetbalacademie bieden wij jou als speler de kans te leren beter te worden en je te ontwikkelen in je passie, voetbal. Trainen is niet consumeren, het is niet de trainer of begeleider die je succesvol maakt, je moet het heel bewust zelf graag willen en vooral zelf doen. Steve McClaren zei tegen mijn zoon Luuk, bij de kennismaking met hem als nieuwe speler bij FC Twente: “We are here to help you lad, but you have to do it”. Gelukkig heeft Luuk dat goed opgepikt en het heft zelf in handen genomen. Je streven naar beter worden en succes is een 24 uur commitment, een live style waarin wij je graag helpen en coachen.

Het noemen van de topsportwaarden en de juiste mindset is slechts een begin. We zullen dit de komende periode bespreken en aanscherpen tot het onze De Graafschap Pincvision teamwaarden zijn. Uiteindelijk gaat het er om ze te tonen in ons gedrag en elkaar daarin scherp te houden. Alleen dan kunnen we, vanuit dit gezamenlijke uitgangspunt een speler en zijn ouders gericht coachen in het stapsgewijs ontwikkelen en tonen van het gewenste topsport- en leergedrag op weg naar zijn eigen top. Er is nog veel werk te doen, ik wens jullie allen veel succes daarbij en ontvang graag jullie input en ideeën om samen te komen tot de topsportopleiding die we in onze droom beschreven hebben.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner