U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Informatieavond voortgezet onderwijs voor jeugdspelers


Informatieavond voortgezet onderwijs voor jeugdspelers

Een voetballer van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie kan zijn sporttalent optimaal ontwikkelen en daarnaast op zijn eigen niveau een schooldiploma behalen. 
Een optimale afstemming tussen sport en onderwijs is een belangrijk element bij de Voetbalacademie. In dat kader vond afgelopen woensdagavond een informatieavond plaats voor spelers en hun ouders die dit jaar hun keuze gaan maken voor het voortgezet onderwijs.

De Voetbalacademie heeft binnen Doetinchem een samenwerkingsverband met 2 scholen:
Het Rietveld Lyceum (MAVO, HAVO, VWO) en Het Metzo College (VMBO). Beide scholen streven in samenwerking met De Graafschap Pincvision Voetbalacademie naar een passend onderwijsprogramma.


Drie jeugdspelers, Sten Kremers (Metzo), Stijn Geurts (Rietveld) en Stan Wevers (Rietveld), die vorig jaar de stap naar het voortgezet onderwijs maakten vertelden over de overgang van de basisschool naar voortgezet onderwijs.

Zij gaven een kijkje in hun weekindeling, de verschillen ten opzichte van de basisschool en de combinatie van trainingen/wedstrijden en school. De samenwerking tussen school en voetbal uit zich voor hen in een aantal verschillen ten opzichte van klasgenoten. Zo trainen zij op maandag- en vrijdagochtend en zijn dan om 10.30 op school. Het Rietveld Lyceum kent een ‘Toptalentenuur’. Huiswerk dat niet afgekregen wordt kan in dit uur gemaakt worden onder begeleiding van docenten. Ook krijgen zij een faciliteitenkaart, deze kan ingezet worden als zij door een wedstrijd/training minder tijd hebben gehad zich voor te bereiden. De jongens gaven een aantal tips mee waarbij de focus vooral lag op ‘plannen’. Juist bij de combinatie sport en school is plannen van je tijd van essentieel belang. Coördinatoren Talent en Onderwijs Anke Evers en Karen Wevers zullen daarom later dit jaar zorgen voor een workshop plannen voor de toekomstige brugklassers.

Margot Plate, oud-hockey-international en coördinator toptalenten van het Rietveld Lyceum vertelde in grote lijnen over het Rietveld Lyceum, zoals de leerstijlen (sport, wereld, exact en kunst), de kernteams (mavo, havo, vwo), de samenwerking met de Voetbalacademie en de begeleiding van jeugdspelers. Leerlingen worden zorgvuldig begeleid en indien nodig wordt extra ondersteuning geboden. Ook Margot benadrukte het belang van goed plannen.

Ook het Metzo College kent een nauwe samenwerking met De Graafschap Pincvision Voetbalacademie. Begeleiding van leerlingen die topsport bedrijven gebeurt op individuele basis. Ook hier is nauw contact tussen docenten, Voetbalacademie en leerlingen.

De avond werd afgesloten met het advies open dagen te bezoeken van het Rietveld Lyceum op 21 januari en het Metzo College op 27 en 28 januari. 


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner