U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap Pincvision Voetbalacademie opent drie regionale Steunpunten


Dit seizoen zullen drie RSVJ-partners fungeren als officieel Steunpunt van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie. FC Winterswijk, v.v. Dieren en v.v. Doetinchem stellen hun accommodatie beschikbaar om de grootste E- en F- talenten van de regio op locatie training te kunnen geven.

“Voor de Steunpunttrainingen zullen we talenten uitnodigen die bij onze scouts positief zijn opgevallen”, aldus Iwan Geurts, Manager Jeugdscouting bij De Graafschap Pincvision Voetbalacademie. “Zowel voor als na de winterstop hebben we een serie van tien trainingen. Per Steunpunt zullen maximaal25 spelers gaan trainen, afhankelijk van het talent in de regio. Als een speler eenmaal instroomt maakt hij sowieso de hele serie af, dus er zullen geen talenten al na eenof twee trainingen afvallen. Ieder kind verdient een langere periode de kans om zichzelf te laten zien en om een betere speler te worden. ”

De Steunpunttrainingen zullen bij v.v. Doetinchem op maandag plaatsvinden, en bij FC Winterswijk en v.v. Dieren op vrijdag. Alle trainingen beginnen om 18.00 uur en duren maximaal een uur.

Elitetrainingen

De beste talenten van elk Steunpunt zullen een Elitegroep gaan vormen waar eveneens mee zal worden getraind. Deze vijf Elitetrainingen beginnen halverwege de Steunpunttrainingen en zullen ook op maandag in Doetinchem afgewerkt worden. “We kunnen op deze manier eerst vijf Steunpunttrainingen bekijken voordat we moeten bepalen wie de grootste talenten zijn", gaat Iwan Geurts verder. “Een aantal spelers uit de Elitegroep zullen we uiteindelijk vragen om in te stromen in De Graafschap Pincvision Voetbalacademie.”

Trainers

Jeugdtrainers Bas van Baar en Nino Braam zullen vanuit De Graafschap Pincvision Voetbalacademie vast aanwezig zijn bij de Steunpunttrainingen. Verder zullen er nog een aantal jeugdtrainers van De Graafschap worden ingezet.
Daarnaast krijgen ambitieuze jeugdtrainers van RSVJ-partners de kans om de grootste talenten uit de regio te trainen. “We willen talentvolle jeugdtrainers van onze convenantpartners de kans geven om samen met o.a. Bas en Nino trainingen te gaan geven. Onder supervisie van hen kunnen deze trainers veel leren en dit meenemen naar hun eigen vereniging. Dit is weer een mooi voorbeeld van een win-winsituatie binnen het convenant", zegt Dennis te Braak, Hoofd Jeugdopleiding van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie.

Convenant

“Wij zijn heel blij dat deze drie convenantpartners intensiever met ons willen samenwerken en hun mooie accommodaties beschikbaar willen stellen voor de volgende generatie talenten”, aldus Leon Broekhof, coördinator Talent en Vereniging. “ Zonder hen was dit niet mogelijk geweest."
Het starten van deze Steunpunten heeft volgens Broekhof veel voordelen. “Ik merk tijdens gesprekken met verenigingen dat er grote behoefte is aan goede jeugdtrainers. Naast het Train-de-Trainer programma is dit een unieke kans voor ambitieuze jeugdtrainers uit de regio. Verder zijn de afstanden beter te doen voor de jonge talenten doordat er drie Steunpunten zijn. Daarnaast is er een grote groep kinderen die helaas net niet goed genoeg blijkt te zijn om in de De Graafschap Pincvision Voetbalacademiein te stromen. Zij hebben echter wel tien tot twintig keer met de beste leeftijdsgenoten uit de regio getraind. Een mooie ervaring dus!”

De Steunpunttrainingen beginnen op maandag 7 september bij v.v. Doetinchem en vrijdag 11 september bij FC Winterswijk en v.v. Dieren.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner