Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

De Graafschap A1 wint verdiend van Heerenveen A1

De Graafschap A1 speelt mee voor een plek in de middenmoot, maar liet de afgelopen weken wat puntjes liggen. Tegen Heerenveen toonde het opnieuw veel vechtlust en deze week werd het beloond: 0-2.

De Graafschap startte fel. Het vocht voor elke bal en elke meter. Toch had Heerenveen een licht overwicht en kreeg daardoor een aantal kleine kansjes. Keeper Hidde Jurjus hield zijn doel echter leeg. Er ontspon zich een tactisch steekspel, zonder dat er grote kansen ontstonden. Tot aan de rust bleef de wedstrijd onbeslist.

Na rust leek de wedstrijd op dezelfde manier verder te gaan. Het spel golfde op en neer zonder dat beide teams grote kansen kregen. In de vierenvijftigste minuut was het Piotr Parzyszek die de wedstrijd openbrak. Hij reageerde attent op een afvallende bal en aarzelde geen moment. Hij schoot de bal hard achter de Friese sluitpost. Heerenveen schakelde daarna een tandje bij, maar was het voornamelijk De Graafschap dat via de counter gevaarlijk werd. Zo was onder andere Robin Pröpper, met een harde kopbal, dichtbij 0-2. Pas in de slotfase wist De Graafschap het duel te beslissen. Spits Piotr Parzyszek kreeg de bal op een presenteerblaadje van Belend Sheko, maar de Poolse spits schoot de bal hard op het lichaam van de keeper. In de rebound schoot Dean Koolhof de bal echter alsnog binnen: 0-2. Heerenveen kwam er daarna niet meer aan te pas.

 

Terug naar de vorige pagina

Pincvision Rotra AVDD Arriva PCI Groep Unica Ruesink Grolsch Gatorade Only for men Quick Voetbalshop Streekziekenhuis Koningin Beatrix Atag cv-ketels