Vermeij kopt De Graafschap naar heerlijke overwinning in Utrecht

De Graafschap heeft een heerlijke 0-2 overwinning geboekt op bezoek bij FC Utrecht. Het was de eerste zege ooit in de Domstad voor de Superboeren en die werd groots gevierd door een goed gevuld uitvak. Vincent Vermeij was de grote man in Stadion De Galgenwaard en nam beide treffers voor zijn rekening.

Dolenthousiast uitvak

Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd - en eigenlijk nog daarvoor - maakten de 575 meegereisde Superboeren er een flink feest van in het uitvak. De hele wedstrijd waren onze fans de bovenliggende partij in De Galgenwaard. Al na vier minuten kreeg De Graafschap bijna een beloning, maar Vermeij raakte de lat. Utrecht zorgde ook voor wat hachelijke momenten rondom de tweede kans die Vermeij kreeg en over kopte. Ruud Boymans volleerde daarna knap de bal richting het doel van Hidde Jurjus, die zijn hok goed verdedigde.

Vermeij met de 0-1

Ook Sebastien Haller kreeg twee gouden kansen. Hij kopte eerst in de handen van Jurjus en schoot het leder enkele minuten later in het zijnet. Voordat de goal van De Graafschap viel kreeg Ruben Ligeon namens de thuisploeg nog een dikke kans. Zijn harde knal in de korte hoek werd over getikt door Jurjus. Zeven minuten voor rust kon het uitvak voor het eerst voor een goal van De Graafschap juichen, toen Ted van de Pavert volledig ging voor een vrije trap. Hij kopte de bal voor het doel langs, waar Vermeij al stond te wachten: 0-1.

{asset:16613:url}

Volle bak strijden

De bijna 600 meegereisde supporters gingen compleet uit hun dak en zagen dat De Graafschap tot aan de rust stand hield. In het begin van de tweede helft gebeurde dat met kunst- en vliegwerk, want in de eerste vijf minuten kreeg Utrecht drie goede mogelijkheden op de 1-1. Eerst kopte Bryan Smeets een inzet van Ramon Leeuwin van de lijn, daarna redde Jurjus op een scherpe vrije trap van Andreas Ludwig en in de 50e minuut ging invaller Bart Ramselaar aan de wandel. Hij schoot naast. De Graafschap bleef hard knokken en kreeg dan ook loon naar werken, getuige de 0-2 na 59 minuten.

Heerlijke zege

Vermeij dook vogelvrij op in de zestien van Utrecht en knikte een perfecte voorzet van Nathaniel Will keurig in de bovenhoek (0-2). Ditmaal kon hij het feestje vieren voor het dolenthousiaste vak met Superboeren. Daarna bleef het kansen regenen. Peters kreeg er eentje namens De Graafschap, maar de beste kansen waren voor Utrecht. Jurjus moest tot tweemaal toe handelend optreden om de 1-2 van respectievelijk Leeuwin en Willem Janssen te voorkomen en zag dat Janssen en Haller daarna ook met de kop niet konden scoren. In de slotfase trad Ted van de Pavert, die een dijk van een wedstrijd speelde, op als reddende engel door de bal van de doellijn te halen. Daarmee was de zege definitief binnen. De Graafschap loopt uit! Nog twee wedstrijden te gaan...

{asset:16614:url}

FC Utrecht - De Graafschap 0-2

Arbiter Jochem Kamphuis | Toeschouwers: 19.431

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Vincent Vermeij (38'), 0-2 Vincent Vermeij (59')

Opstelling FC Utrecht: Filip Bednarek; Timo Letschert, Ramon Leeuwin, Chris Kum; Ruben Ligeon (46' Bart Ramselaar), Willem Janssen, Rico Strieder, Andreas Ludwig (70' Rubio Rubin), Patrick Joosten; Sebastien Haller en Ruud Boymans.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek; Bryan Smeets, Mark Diemers, Dean Koolhof (88' Youssef El Jebli), Andrew Driver; Vincent Vermeij en Cas Peters (78' Piotr Parzyszek).

Gele kaart(en) FC Utrecht: Haller (90+1')

Gele kaart(en) De Graafschap: Van de Pavert (30')