Tiental De Graafschap vergeet te winnen bij Fortuna

De Graafschap kon vrijdagavond de vierde overwinning op rij boeken, maar op bezoek bij Fortuna Sittard werd het 0-0. Jan Lammers moest na 66 minuten met een rode kaart naar de kant. Het tiental van De Graafschap kreeg kansen om te winnen in Sittard, maar liet de nodige kansen onbenut. En daarom eindigde de wedstrijd zoals deze begon: 0-0.

Wijzigingen in basis

Trainer Jan Vreman moest zijn basiselftal op twee plaatsen wijzigen ten opzichte van het thuisduel met Sparta Rotterdam (3-2 winst). Tolgahan Cicek en Tom Menting startten in de basis in plaats van Caner Cavlan (geschorst) en Jordan Garcia-Calvete (blessure). De Graafschap had op bezoek bij Fortuna Sittard in de eerste helft een overwicht en mocht het spel maken. Toch was de eerste echt grote kans voor de thuisploeg. Seku Conneh mikte vanuit zeer kansrijke positie naast.

Mogelijkheden voor beide ploegen

Het spel golfde op en neer in een niet bijster vermakelijke eerste helft. Voor beide doelen ontstonden mogelijkheden, mede doordat beide ploegen niet altijd even nauwkeurig waren. Namens De Graafschap kreeg Vincent Vermeij enkele kopkansen, waarvan één grote. Die mikte hij rakelings over. Soufian Echcharaf had voor rust de beste kans om De Graafschap op voorsprong te schieten in Limburg. De middenvelder zag zijn poging, via de lat, op de doellijn gekeerd door Ramon Voorn.

Goed begin tweede helft

De Graafschap begon voortvarend aan het tweede bedrijf. Vermeij kreeg niet genoeg richting aan een kopbal, terwijl een hard schot van Karim Tarfi over het doel van Ferhat Kaya scheerde. Het team van Vreman bleef Fortuna onder druk zetten en kreeg ook een derde goede kans om op voorsprong te komen. Jan Lammers tikte van dichtbij over, nadat een vrije trap van Tarfi de vuisten van Kaya teisterde.

Rood Lammers en kansen

Diezelfde Lammers moest halverwege de tweede helft inrukken met een directe rode kaart. Het spelbeeld veranderde wel, maar tiental van De Graafschap bleef kansen creëren. Kaya moest opnieuw handelend optreden en een vrije trap van Tarfi uit de kruising ranselen, waarna Vermeij de zoveelste Doetinchemse kans onbenut liet. Fortuna-goalie Kaya hield zijn ploeg meermaals op de been. Datzelfde deed Hidde Jurjus namens De Graafschap in de slotfase aan de andere kant. Daardoor eindigde het duel in 0-0.

Fortuna Sittard – De Graafschap 0-0

Arbiter Erwin Blank | Toeschouwers: 1.873

Doelpuntenmaker(s): -

Opstelling Fortuna Sittard: Ferhat Kaya; Tomas Overhof, Kevin Kis, Jordy ter Borgh, Fatih Turan; Jordie Briels, Ramon Voorn, Dennis Dengering; Jordi Baur (77’ Jasper Waalkens), Seku Conneh en Bob Vankan.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Vlatko Lazic, Jan Lammers, Robin Pröpper, Tolgahan Cicek; Tom Menting (73’ Kristopher Vida), Soufian Echcharaf, Santy Hulst (71’ Bart Straalman), Karim Tarfi; Vincent Vermeij en Jerry van Ewijk.

Gele kaart(en) Fortuna Sittard: Kis (62’)

Gele kaart(en) De Graafschap: Cicek (45+1’)