U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Ted van de Pavert: "Publiek gaf ons een boost"


De Graafschap wist woensdagavond niet te winnen van FC Twente en is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De Doetinchemmers kwamen via Vincent Vermeij snel op een 1-0 voorsprong, maar nog voor de rust scoorde Twente tweemaal. In de tweede helft liep de ploeg uit Enschede uit naar een 1-4 voorsprong, waarna Andreas Bjelland met een eigen doelpunt de eindstand op 2-4 bepaalde.

"Publiek gaf een boost"

Aanvoerder Ted van de Pavert dacht met De Graafschap te kunnen stunten na de snelle openingstreffer van Vermeij. "Natuurlijk dachten we aan een stunt. In het bekertoernooi telt maar één ding en dat is de winst. Daar speelden we ook voor en dat straalden we de hele wedstrijd uit. Het publiek dat aanwezig was, gaf een boost en dat hielp ons", sprak Van de Pavert na afloop.

Goals FC Twente

Na het doelpunt van Vermeij kreeg De Graafschap via Jerry van Ewijk twee grote kansen om de marge te verdubbelen. In de veertigste minuut bracht Jesus Corona FC Twente echter uit het niets op gelijke hoogte en vijf minuten later scoorde Hakim Ziyech de 1-2. "Bij de goals liepen we achter de bal aan en zie je dat FC Twente meer kwaliteiten heeft."

"Vermoeidheid speelde een rol"

In het tweede bedrijf waren het opnieuw Corona en Ziyech die de doelpunten verzorgden: eerstgenoemde scoorde in minuut 61 en Ziyech deed dat acht minuten later. "Toen konden we de bal niet lang genoeg in de ploeg houden en werden de afstanden op het veld te groot. Ook kregen we geen druk meer op de bal en speelde de vermoeidheid een rol", concludeerde Van de Pavert.

Zaterdag tegen Jong Ajax

Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma: De Graafschap speelt dan het uitduel bij Jong Ajax. "Nu zullen we als elftal snel moeten schakelen en fit en gretig aan de aftrap in Amsterdam moeten verschijnen. De laatste tijd voetballen we leuk, maar hebben we niet altijd het resultaat mee. Tegen Jong Ajax willen we goed afsluiten, zodat we mee blijven doen", aldus Van de Pavert.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner