U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Superboeren van harte welkom op supportersplein NAC


Superboeren van harte welkom op supportersplein NAC

Morgen speelt De Graafschap haar vierde uitwedstrijd van het seizoen en wel tegen NAC in Breda. Bij dit duel zullen maar liefst meer dan 300 Superboeren aanwezig zijn om het team van Jan Vreman te ondersteunen. De meereizende supporters worden door NAC uitgenodigd een biertje of andere versnapering te komen nuttigen op het supportersplein voor het Rat Verlegh stadion.

Het initiatief komt voort uit de goede banden die in het verleden zijn ontstaan tussen verschillende supporters van beide clubs. Op 31 mei 2001 speelde De Graafschap tegen NAC, kort nadat NAC speler Ferry van Vliet was omgekomen bij een noodlottig ongeval. Rondom deze wedstrijd werd op een hele mooie en respectvolle wijze door zowel spelers als supporters het laatste eerbetoon gegeven aan Van Vliet. De emotionele momenten die deze wedstrijd opleverde, staan bij heel veel supporters nog altijd in het geheugen gegrift.

Sander Rademaker, voorzitter van de Clubraad van NAC, vertelt over de totstandkoming van het initiatief: “De contacten met De Graafschap waren altijd al warm, maar bij het landelijke supporterscollectief zijn de banden weer aangehaald. Daar ontstond het idee om voorafgaand aan de wedstrijd op het supportersplein voor het Rat Verlegh Stadion samen een biertje te drinken. Dit is weer een mooie manier om aan te tonen dat supporters gewoon normaal met elkaar kunnen omgaan en een opstap richting nieuwe initiatieven.”

De Graafschap waardeert het gebaar vanuit NAC zeer. Supporterscoördinator Dennis van Amerongen: "Er wordt op landelijk niveau veel gesproken over normalisatie, maar in de praktijk komt er helaas nog niet zo gek veel van terecht. Na Telstar uit is dit wederom een mooi voorbeeld van hoe het ook kan en eigenlijk altijd zou moeten gaan. Geweldig dat wij op deze gastvrije manier ontvangen worden. Mijn dank gaat uit naar alle partijen die hierin een actieve rol hebben gespeeld. Uiteraard gaan wij ook bekijken wat we terug kunnen doen wanneer NAC naar Doetinchem komt."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner