U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Strijdend De Graafschap knokt zich met tien man naar eerste punt


De Graafschap is van de nul af. De manschappen van Jan Vreman speelden zondag na een knotsgekke tweede helft met 2-2 gelijk tegen Willem II. Invaller Vincent Vermeij maakte vlak voor tijd de 2-2. Cas Peters maakte vanaf de strafschopstip de 1-2. Op dat moment stond De Graafschap al met tien man na een rode kaart voor Alexander Bannink.

Wijzigingen in basis

De Graafschap speelde midweeks in het bekertoernooi nog tegen Ajax (2-0) en stond in dat duel goed te verdedigen. Tegen Willem II koos trainer Jan Vreman voor een centraal duo met Jan Lammers en de herstelde Ted van de Pavert, terwijl Youssef El Jebli als middenvelder startte. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor De Graafschap, dat aardig speelde en goed stond. Robbie Haemhouts van Willem II kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar mikte bij de tweede paal naast.

0-2 bij rust

Een minuut na die kans voor Willem II kreeg De Graafschap een prima mogelijkheid. Cas Peters schoot hard op de vuisten van Kostas Lamprou, waarna de bal plots op het hoofd van El Jebli belandde. Zijn 'kopbal' ging rakelings naast. Vlak voor rust lette De Graafschap even niet op en daarvan profiteerde Willem II. Tot tweemaal toe scoorde Erik Falkenburg uit een voorzet van Haemhouts. Bij de eerste treffer volleerde Falkenburg raak en twee minuten later kende hij het nodige fortuin: 0-2 bij rust.

{asset:13208:url}

Rode kaart

In de tweede helft knokte De Graafschap voor wat het waard was. Het begin gaf hoop, want al snel schoot Kristopher Vida op het doel van de Tilburgers. Lamprou redde. Het bleek het startsein voor een knotsgekke tweede helft, waarin De Graafschap onder aanvoering van een kolkende Vijverberg voor minimaal een punt ging. Hidde Jurjus moest nog wel de 0-3 van Falkenburg voorkomen, voordat het duel helemaal ontvlamde. Alexander Bannink kreeg na 65 minuten zijn tweede gele en dus rode kaart, waardoor De Graafschap het zelfs met tien man moest bolwerken.

Strijdend naar punt

Dat gebeurde op een fantastische wijze. Halverwege het tweede bedrijf versierde Peters een strafschop, die hij zelf snoeihard tegen de touwen schoot: 1-2. De Graafschap bleef strijden voor een resultaat en was met tien man de betere partij. In de slotminuut zorgde invaller Vincent Vermeij voor de bevrijdende 2-2, na een puntgave voorzet van Bryan Smeets. De Vijverberg ontplofte en vierde het eerste punt als een zege. Van de nul af.

{asset:13209:url}

De Graafschap - Willem II 2-2

Arbiter Ed Janssen | Toeschouwers: 9.183

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Erik Falkenburg (41'), 0-2 Erik Falkenburg (43'), 1-2 Cas Peters (67', pen.), 2-2 Vincent Vermeij (90')

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Jan Lammers, Ted van de Pavert (67' Robin Pröpper), Jeroen Tesselaar; Alexander Bannink, Bryan Smeets, Youssef El Jebli, Kristopher Vida (61' Vincent Vermeij); Cas Peters en Erik Quekel (74' Tom Menting).

Opstelling Willem II: Kostas Lamprou; Ruben Ligeon, Dries Wuytens, Frank van der Struijk, Dico Koppers; Funsu Ojo, Stijn Wuytens, Robbie Haemhouts; Nick van der Velden (85' Richairo Zivkovic), Erik Falkenburg (85' Robert Braber) en Lucas Andersen (67' Lesly de Sa).

Gele kaart(en) De Graafschap: Bannink (35'), Lammers (64')

Gele kaart(en) Willem II: Ojo (7')

Rode kaart(en) De Graafschap: Bannink (65', 2 keer geel)

Rode kaart(en) Willem II:

Bijzonder:

{asset:13210:url}

{asset:13211:url}

{asset:13212:url}

{asset:13213:url}

{asset:13214:url}

{asset:13215:url}

{asset:13216:url}

{asset:13217:url}

{asset:13219:url}

{asset:13218:url}


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner