U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Sam Hendriks: "De Graafschap is mijn club"


Sam Hendriks keerde zaterdagavond terug op de Vijverberg. De Doetinchemmer verliet De Graafschap ruim anderhalf jaar geleden voor Ajax en is sindsdien spits van Jong Ajax. Ondanks het verlies van zijn ploeg (3-0) vond hij het leuk om weer terug te keren in zijn geboortestad.

 “Dramatische pot”

Bij aankomst op De Vijverberg was er een weerzien met veel (oud)bekenden van Hendriks. “Ja het was leuk om weer even terug te zijn. Ik ken eigenlijk iedereen nog van de spelers en de staf.” Over de wedstrijd was de 20-jarige Hendriks niet te spreken. De Graafschap won vrij eenvoudig van de gasten uit Amsterdam, die niet veel in te brengen hadden. ”Het was een dramatische pot van onze kant. We hebben hier kansloos verloren vanavond.”

Ontwikkeling

Hendriks heeft sinds zijn overstap naar Amsterdam, behalve in oefenwedstrijden, nog niet meegedaan met het grote ‘Ajax’. “Het had allemaal wat sneller gemogen. Maar ik kan natuurlijk geen speelminuten eisen. De concurrentie is groot. Over mijn ontwikkeling ben ik wel tevreden. Dat staat voor mij voorop.”

Voor altijd superboer

De Graafschap zal altijd speciaal blijven voor hem. “De Graafschap is mijn club. Dat zal altijd zo blijven. Mijn ouders wonen in Doetinchem, dus ik kom hier nog geregeld.” Of hij ooit terugkeert op De Vijverberg durft Hendriks niet te zeggen. “Ik kan het niet zeggen. Tuurlijk hoop ik dat ik ooit terugkeer.”

De ontwikkelingen die op dit moment gaande zijn bij De Graafschap is de oud-Superboer niet ontgaan. ”Het is minder gegaan de afgelopen jaren. Maar ze klimmen langzaam weer uit een dal. Ze hebben de weg omhoog weer gevonden. Het stadion zit ook weer voller, dat is positief.”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner