U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Rode cijfers over 2014-2015


Rode cijfers over 2014-2015

Zoals gecommuniceerd tijdens de lancering van het plan ‘Samen D’RAN’ in januari 2014, werd voor het seizoen 2014-2015 een verlies van meerdere tonnen ingecalculeerd. Door de tegenvallende bezoekersaantallen en de daaruit misgelopen additionele inkomsten, zoals de horecaomzet, en extra kosten naar aanleiding van de behaalde promotie liep het verlies op tot ongeveer een miljoen euro.

“We hebben vorig seizoen al een paar keer bevestigd dat de cijfers, door het langer spelen in de eerste divisie, niet positief zouden zijn. De promotie kwam voor ons dan ook als geroepen, al kwamen er daardoor in dat boekjaar nog wat grote uitgaven bij. Zo hebben we promotiepremies uit moeten betalen. Tevens hadden we een aantal spelers met best aardige contracten voor de eerste divisie. Al met al is daardoor het tekort hoger uitgevallen dan we hadden begroot. We waren daarvoor op de goede weg, vandaar ook de indeling in categorie 2. Er is toen echter direct door onze financiële afdeling gecommuniceerd dat een eventuele terugval naar categorie 1 een reële optie zou zijn. De aanleg van de verplichte veldverwarming hebben we goed kunnen opvangen met een lening van de KNVB”, legt algemeen bestuurder Hans Veldhorst uit.

2015-2016 beter

“Uiteindelijk moeten we blij zijn dat we die extra kosten, naar aanleiding van de promotie, hebben moeten maken. Door het spelen in de eredivisie ziet het er voor 2015-2016 allemaal wat beter uit en verwachten we het seizoen met positievere cijfers af te sluiten. De promotie kwam dan ook als geroepen. Zoals eerder aangegeven, we doen hier geen onverantwoorde uitgaven meer.”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner