U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Robin Pröpper: "Terechte uitslag"


De Graafschap boekte zaterdagavond voor tweede keer op rij een overwinning. Dat ging niet altijd gepaard met goed voetbal. Wel hielden de Superboeren de nul. Verdediger Robin Pröpper gaf toe dat het geen beste wedstrijd was: "De enige twee pluspunten zijn denk ik de nul en de drie punten."

Saaie eerste helft

In een moeizame eerste helft kon De Graafschap weinig creëren. Dat lag aan verschillende factoren volgens Pröpper: "We wisten dat de ruimte bij onze backs lagen, daar profiteerden we te weinig van. Daarnaast was de passing ondermaats en kwamen we niet in ons spel. De ballen vlogen de tribune in."

Publiek belangrijke factor

De Graafschap kwam in het tweede bedrijf beter uit de startblokken. ‘’De trainer was niet tevreden in de rust. Hij wees op de dingen die beter moesten. Dat we de ruimte bij de backs moesten benutten.’’ De ploeg van Vreman speelde met meer enthousiasme dan in de eerste helft: "Bij de eerste kans die we creëerden merkte je dat het publiek erachter ging staan. Dan komt er toch wat los in de ploeg." De gasten uit Groesbeek leken rijp voor de slacht, maar het tweede doelpunt liet nog lang op zich wachten. "We benutten de ruimtes beter, maar vergaten onszelf eerder te belonen."

Snel de kleedkamer in

Scheidsrechter Dennis Higler gaf zes minuten blessuretijd vanwege de blessure van Ted van de Pavert: "Ik weet niet hoelang Ted op de grond lag. Onze keeper rekte ook nog een beetje tijd, maar als je 1-0 voorstaat wil eigenlijk zo snel mogelijk de kleedkamer in. " Vlatko Lazic maakte in blessuretijd aan alle onzekerheid een eind. "Het is lekker als je dan nog de 2-0 maakt. Dat is denk een terechte uitslag, verder moeten we deze wedstrijd maar snel vergeten", aldus Pröpper. 


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner