U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Opvallende en positieve activiteiten Geel en Snel voor autisme bij De Graafschap


Het centrum van Deventer kleurt weer geel op 26 april aanstaande. Dan vindt de tweede editie plaats van de opvallende toertocht met tenminste 100 gele auto’s van De Graafschap in Doetinchem naar het centrum van Hanzestad Deventer. Stichting Geel en Snel vestigt met haar activiteiten op een positieve manier aandacht op mensen met autisme.

De meest opvallende activiteit is de jaarlijkse toertocht voor uitsluitende gele auto’s. Aansluitend organiseert Geel en Snel een theatervoorstelling van Kazou, een voorstelling door jongeren met autisme.

Geel en Snel van Doetinchem naar Deventer voor autisme

Het bestuur en vrijwilligers werken alweer hard aan de voorbereidingen van de opvallende toertocht. “We zijn erg blij dat ook dit jaar De Graafschap en Dimence hun medewerking verlenen”, zegt bestuurslid Marco van Zalingen. “Vorig jaar deden er bijna 80 gele auto’s mee in alle soorten en maten. Dit jaar streven we naar tenminste 100 deelnemers.” De opvallende toertocht begint bij voetbalstadion De Vijverberg van De Graafschap in Doetinchem. De deelnemers hebben tijdens de feestelijke ontvangst met koffie een prachtig uitzicht over de parkeerplaats, waar de gele auto’s zich verzamelen. “We stippelen dit jaar een andere route uit dan vorig jaar en er zal iets meer een spelelement in zitten”, zegt Van Zalingen. Dimence – geestelijke gezondheidszorg in Oost-Nederland – onthaalt de deelnemers op een lunch in het bedrijfsrestaurant op hun terrein in Deventer. De tocht eindigt in het centrum van de Hanzestad. De tocht is opgezet om positieve aandacht te schenken aan mensen met autisme én om geld in te zamelen om kleinschalige projecten voor deze groep te financieren.

Kazou

Aansluitend aan de toertocht treedt Kazou op in de Deventer Schouwburg. Kazou is een theaterwerkplaats waar jongeren met autisme onder professionele begeleiding theaterlessen volgen. Deze jongeren brengen twee stukken op de planken, zij zingen en laten hun videoclip zien in de Deventer Schouwburg.

Geel en snel, positief voor autisme

Stichting Geel en Snel vraagt aandacht voor de kwaliteiten van mensen met autisme. De kleur geel staat symbool voor vrolijk, vernieuwend, positief en het is vooral een opvallende kleur. Met de opbrengst van de toertocht op 26 april en de theatervoorstellingen ondersteunt Geel en Snel projecten die direct (‘snel’) een positief effect hebben op mensen met autisme en hun omgeving. Inschrijven voor de toertocht, doneren, meer informatie over Geel en Snel en kaartjes Kazou op www.geelensneln.nl.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner