U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Mark Diemers scoort wéér tegen AZ: "Bijzonder"


De Graafschap kon de 0-2 zege bij FC Utrecht zondag tegen AZ geen vervolg geven. In Alkmaar gingen de Superboeren met 4-1 onderuit, ondanks een vroege voorsprong door het doelpunt van Mark Diemers. Desondanks bereikte De Graafschap de Jupiler Play-Offs, door als nummer zeventien van de Eredivisie te eindigen.

Sterk begin

Mark Diemers zette De Graafschap met een prima goal op een snelle 0-1 voorsprong. "Na mijn doelpunt dacht ik even aan hetzelfde scenario als tegen Utrecht (0-2 winst). Dan moet je eigenlijk 0-2 maken, maar het werd te snel 1-1", zegt Diemers. "In eerste instantie wilde ik diep lopen, maar ik zag dat Dean (Koolhof) dat deed. Hij gaf de bal voor, waarna ik de afgeslagen bal goed aannam en raak schoot. Mijn eerste goal voor De Graafschap en weer tegen AZ", doelt Diemers op zijn twee doelpunten die hij vorig seizoen namens FC Utrecht tegen de Alkmaarders maakte. "Heel toevallig dat het nu voor de derde keer op rij gebeurt: bijzonder."

Knap gemiddelde

Op vrijdag 13 mei beginnen de Play-Offs met een uitwedstrijd tegen de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen MVV en FC Volendam. "Nu is het zaak om nog vijf wedstrijden vol gas te geven en te zorgen dat we in de Eredivisie blijven. Als dat gebeurt hebben we een fantastische tweede seizoenshelft gehad. Na de winterstop hebben we zeventien punten gepakt: een knappe prestatie. Dat had ik niet durven dromen toen ik in de winterstop bij De Graafschap kwam."

"Spannende pot tegen Ajax"

Ook in Alkmaar werd de ploeg van trainer Jan Vreman gesteund door een flinke supportersschare uit de Achterhoek. "Dat is onvoorstelbaar. Ik heb bij veel clubs gespeeld, maar onze supporters zijn heel trouw. Als je met 4-1 achter staat en je wordt nog toegezongen, dan is dat fantastisch." Tot slot blikte Diemers alvast vooruit op de kraker van aanstaande zondag tegen Ajax. "Dat wordt een mooie en spannende pot. Ajax moet winnen om kampioen te worden en wij gaan er alles aan doen om ze tegen te houden."

{asset:16706:url}


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner