Jong De Graafschap wint in Rotterdam van Jong Sparta

Jong De Graafschap, aangevuld met een groot aantal spelers van de A-selectie, boekte maandagavond een verdiende zege op Jong Sparta: 1-2. De ploeg van Roelofsen kwam op voorsprong door eigen doelpunt van de Spartanen. Aleksander Jankovic zorgde uiteindelijk voor de winnende treffer.

In de beginfase van de wedstrijd had Sparta het betere van het spel. Daarna nam Jong De Graafschap het initiatief over. Dat leidde tot twee goede mogelijkheden die niet werden omgezet in doelpunten. Halverwege stond het daarom nog 0-0. "Ik heb in de rust gezegd dat we vooral moeten kijken naar hoe die mogelijkheden tot stand kwamen. Daar ging twee keer een goede kantwissel aan vooraf." Na de rust trokken de beloften het goede spel door. Rick Ketting van Jong Sparta werkte een harde voorzet in het eigen doel. Die voorsprong werd vijf minuten later al ongedaan gemaakt door Akram Salhi.

Vanaf dat moment trok de ploeg van Roelofsen de wedstrijd volledig naar zich toe. "We hebben de wedstrijd in handen genomen. Creëerden veel kansen, maar de bal wilde er niet in. Uiteindelijk maken we zes minuten voor tijd de 1-2. Jankovic kapte zich knap vrij en schoot diagonaal binnen." Daarna ging Jong Sparta alles of niets spelen met vier spitsen, maar wist het niet meer te scoren, waardoor Jong De Graafschap met de drie punten aan de haal ging op Het Kasteel.

Alexander Bannink maakte na lange afwezigheid weer speelminuten. De middenvelder deed alleen de eerste helft mee. "Het was even wennen voor hem. Hij is er natuurlijk een tijdje uit geweest. Toch kwam hij twee keer voor de goal maar kon 'ie niet afronden." Een fitte Bannink geeft Jan Vreman weer een extra optie richting de play-offs, waarin iedereen keihard nodig is. "Deze jongens moeten minuten maken zodat we straks een fitte selectie hebben. We hoeven dan geen keuzes te maken door bijvoorbeeld blessures of schorsingen."

Opstelling Jong De Graafschap: Eric Verstappen; Thijs Bouma, Mart Raterink, Bart Straalman, Karim Tarfi; Kristopher Vida, Lion Kaak, Youssef El Jebli (78' Aleksandar Jankovic), Alexander Bannink (46' Tom Menting); Piotr Parzyszek en Joost Rasing