U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jong De Graafschap pakt eerste punten tegen Jong Achilles '29


Jong De Graafschap boekte maandag een 2-1 overwinning op Jong Achilles ’29. Dat betekende de eerste winstpartij van dit seizoen. Shanti Bedrosian en Osama Ben Kaddour zorgden voor de productie aan Doetinchemse zijde. Trainer Richard Roelofsen was content met de drie punten en het spel van zijn ploeg.

Roelofsen zag de beloften van De Graafschap vooral de eerste helft uitblinken. "We hebben de eerste helft zeer goed gevoetbald. We creëerden zes à zeven kansen, maar vergaten te scoren. Dan ga je met 0-0 de rust in. Na rust vond ik dat we slordig waren. Er zaten niet echt goede aanvallen tussen. Toen heb ik gewisseld, Joost Rasing moest eraf met een blessure. Voor hem kwam Shanti Bedrosian. Hij wist goed gebruik te maken van de ruimte die er lag met zijn snelheid en maakte een goede goal."

Het wisselbeleid van Roelofsen wierp zijn vruchten af maandagavond. Een andere invaller, Osama Ben Kaddour, zorgde namelijk voor de 2-0. "Osama werd goed weggestoken en ging alleen op de keeper af. Hij rondde hem goed af." Zijn goal was genoeg voor de eindzege. "Daarna maakten zij uit het niets nog de 2-1. Dan is het de laatste vijf minuten nog onnodig spannend. Maar over de hele wedstrijd gezien, en dan met name de eerste helft, is dit een welverdiende overwinning." De trainer van de beloften zag het goede spel eindelijk gekoppeld worden aan resultaat. "Je ziet de laatste weken dat we een stijgende lijn te pakken hebben, alleen pakten we geen punten. Vanavond creëren we veel kansen, maar we vergeten we de wedstrijd in de eerste helft op slot te gooien. Dat is het volgende waar we aan moeten werken."

Opstelling Jong De Graafschap: Eric Verstappen; Niek van den Berg, Bart Straalman, Tim Linthorst, Tolgahan Cicek; Mart de Jong, Lion Kaak, Tom Menting (84' Tom Klein Kranenberg), Aleksandar Jankovic (67' Osama Ben Kaddour); Jeroen Meurs en Joost Rasing (62' Shanti Bedrosian).


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner