Jong De Graafschap neemt punt mee uit Dordrecht

De beloften van De Graafschap traden in de laatste wedstrijd voor de winterstop aan in en tegen Dordrecht. De ploeg van Richard Roelofsen kwam razendsnel op voorsprong door een doelpunt van Tigran Gazarjan in de tweede minuut. Quincy Boogers zette in de tweede helft namens Jong FC Dordrecht de eindstand op het scorebord: 1-1.

Na de openingsgoal van Gazarjan nam De Graafschap het initiatief. Het had ruim een kwartier het betere van het spel tegen de Dordtenaren. FC Dordrecht zette het daarna iets anders neer. Het kreeg meer grip op de wedstrijd, vooral door hun fysieke spel. Jong De Graafschap had daar niet echt een antwoord op.

In de tweede helft komen de Schapenkoppen dan ook langszij. Dordrecht verzuimt daarna de winst te pakken. Trainer Richard Roelofsen kon zich wel vinden in deze uitslag: ’In de eerste helft hadden wij het initiatief. Totdat Dordrecht overal één op één ging spelen. Wij kwamen daardoor meer in de duels, dat is niet onze sterkte. Ik denk dat 1-1 wel een terechte uitslag is.’

Door het gelijke spel staat Jong De Graafschap tweede in de beloftencompetitie poule B. Na de 3-2 overwinning op Jong PEC Zwolle hebben de beloften vier punten uit twee duels behaald. Door de blessures bij het eerste elftal, debuteerden er meerdere spelers in de hoofdmacht. ’Dan zie je toch de waarde van een beloftenelftal. De kwaliteit ging niet achteruit toen zij werden ingepast.’

Opstelling Jong De Graafschap: Jordy van de Kracht; Lars van Roon, Jan Lammers (45’ Tom Menting), Mart Raterink, Milan Massop; Mart de Jong, Tigran Gazarjan, Tolgahan Cicek (45’ Bart Straalman); Tom Klein Kranenberg, Jeroen Meurs, Shant Bedrosian (72’ Oguzhan Sahin).