U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jong De Graafschap koploper na derde zege op rij


Door een 3-2 zege op Jong Roda JC is Jong De Graafschap de nieuwe koploper van poule 4 van de beloftencompetitie. Op Sportpark Dichteren scoorden maandagavond Jerry van Ewijk (twee keer) en Soufian Echcharaf (een keer) voor de beloften, die een klein half uur met een man minder speelden.

Trainer Richard Roelofsen zag dat Jong De Graafschap sterk opende, maar door twee foutjes na 23 minuten op een 0-2 achterstand stond. Regino Cicilia en Danny Schreurs scoorden voor Roda JC. Jerry van Ewijk zorgde in de 27ste minuut met een diagonaal schot vanaf de rand van de zestien voor de aansluitingstreffer. De ploegen gingen hierna met een 1-2 tussenstand rusten.

Na rust herpakten de beloften zich. Soufian Echcharaf zorgde met een afstandsschot voor de gelijkmaker. Tom Menting werd na ruim een uur spelen met een rode kaart van het veld gestuurd door arbiter Laurens Gerrets. Hierna leek het duel af te stevenen op een gelijkspel, maar twee minuten voor tijd scoorde wederom Van Ewijk. Shanti Bedrosian kopte op de lat, waarna de rebound was besteed aan de aanvaller: 3-2.

Roelofsen sprak na afloop van een ‘hele terechte zege’. "De eerste twintig minuten speelden we goed: we zetten goed druk op Roda en kregen aardig wat kansen. Maar hierna ging het verkeerd. De 0-1 viel uit een hoekschop na een verkeerde breedtepass en aan de 0-2 ging een foutje op het middenveld vooraf. Toen sloop er angst in de ploeg, we durfden niet meer vooruit te voetballen." In de rust was dit dan ook onderwerp van gesprek. "Ik zei tegen de jongens dat ze zich niet moesten laten leiden door de tussenstand en dat ze moesten doen waar ze goed in zijn", aldus Roelofsen. "In de tweede helft ging het iets beter. Na de 2-2 en de rode kaart van Tom Menting besloten we om vooruit te blijven spelen. Met de winnende goal vlak voor tijd werden we beloond voor ons voetbal en onze inzet. Daar ben ik het meest trots op."

Jerry van Ewijk was, net als twee weken geleden tegen Jong Sparta Rotterdam, met twee doelpunten de grote man. "Hij was weer in goeden doen”, zegt Roelofsen over zijn pupil. “Hij was gretig en had er zin in. Het is goed om zo’n jongen erbij te hebben." De overwinning tegen Roda JC betekende alweer de derde overwinning op rij voor de beloften, waardoor het team van Roelofsen nu koploper is. "We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, maar we willen natuurlijk op de bovenste plekken in de poule eindigen. Dan krijg je later in het seizoen de beste tegenstanders en dit is beter voor onze talenten. Over twee weken staat ons een mooie wedstrijd te wachten tegen Jong Willem II (de nummer twee op de ranglijst, red.). Als we die winnend afsluiten, zetten we een aardige stap."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner