Jong De Graafschap hervat competitie met nederlaag tegen FC Volendam

Jong De Graafschap heeft de eerste competitiewedstrijd in 2015 verloren. Op het veld van VV Viod ging het team van trainer Richard Roelofsen met 0-1 onderuit: Mart Raterink schoot in de tweede helft ongelukkig in eigen doel en verschalkte Pim te Loeke. De Doetinchemse beloften eindigden de wedstrijd met tien spelers, daar Tolgahan Cicek tweemaal een gele kaart ontving.

In de gelijkopgaande eerste helft waren de beste kansen voor Jong De Graafschap. Jeroen Meurs was drie keer het eindstation van een aanval, maar wist niet te scoren. Vlak voor de rust had Shanti Bedrosian de grootste kans in het eerste bedrijf: de aanvaller had het geluk niet aan zijn zijde en trof de paal. Beide ploegen zochten met een ruststand van 0-0 de kleedkamers op. Na de rust bracht Roelofsen doelman Pim te Loeke, aangezien Jasper Heusinkveld niet verder kon spelen.

Met ruim een uur op de klok kreeg Tolgahan Cicek zijn eerste gele kaart en vijf minuten later was het opnieuw raak. Met tien spelers werd het voor Jong De Graafschap moeilijker om grote kansen te creëren. In minuut 74 viel de eerste treffer: de gasten uit Volendam gaven de bal via de rechterkant van het veld voor, waarna Mart Raterink het leder ongelukkig achter Te Loeke schoot. In de slotfase had Jong FC Volendam diverse kansen om het duel te beslissen, maar die mogelijkheden werden niet benut.

Roelofsen sprak na afloop over een 'zure nederlaag'. "We speelden vandaag met een jong elftal een goede eerste helft. Daarin kregen we weinig grote kansen, maar was het een gelijkopgaande wedstrijd. Tot aan de rode kaart zag dat beeld er hetzelfde uit. Met tien spelers bleef het elftal goed overeind. De goal die we tegen kregen is zuur. Vandaag hebben we als team gespeeld en hard gewerkt. Helaas is dat niet gepaard gegaan met resultaat."

Opstelling Jong De Graafschap: Jasper Heusinkveld (46' Pim te Loeke); Lars van Roon, Mart Raterink, Mike Pröpper, Tolgahan Cicek; Lorenzo Arends, Mart de Jong, Tom Menting, Tigran Gazarjan (77' Osama Ben Kaddour); Shanti Bedrosian (68' Rafanello Elshot), Jeroen Meurs.

Jong De Graafschap speelt maandag 26 januari om 18:30 uur de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht. Een week later komt Jong ADO Den Haag op bezoek in Doetinchem, ook dat duel begint om 18:30 uur.