U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jong De Graafschap geeft voorsprong uit handen en speelt gelijk tegen JVC Cuijk


Jong De Graafschap geeft voorsprong uit handen en speelt gelijk tegen JVC Cuijk

Het beloftenelftal van De Graafschap heeft zondagmiddag in een doelpuntrijk duel met 4-4 gelijkgespeeld tegen JVC Cuijk. Volgens trainer Richard Roelofsen is de remise een teleurstellend resultaat, omdat Jong De Graafschap tweemaal met twee doelpunten verschil op voorsprong stond. Marlon Versteeg (twee keer), Erik Quekel en Aleksandar Jankovic maakten de doelpunten.

Twee keer op voorsprong

De ploeg van Roelofsen begon sterk aan de wedstrijd tegen de nummer acht uit de Derde Divisie. Marlon Versteeg zette de beloften binnen twintig minuten op 2-0, door een goede intikker en een doelpunt uit een hoekschop. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten uit Cuijk terug tot 2-1 en vlak voor rust zelfs op gelijke hoogte: ruststand 2-2. In de tweede helft pakte Jong De Graafschap de draad weer op en leverde het goede veldspel twee doelpunten op.

Erik Quekel, die lange tijd buitenspel stond met een blessure, speelde 45 minuten mee en maakte met een halve omhaal de 3-2. Aleksandar Jankovic zette de stand na ruim uur spelen op 4-2. Het duel leek beslist, maar JVC Cuijk gaf zich nog niet gewonnen. In zes minuten tijd werd doelman Jordy Rondeel nog twee keer gepasseerd. Door het gelijkspel staan de beloften op de dertiende plek in de Derde Divisie, met achttien punten uit vijftien duels.

"We krijgen te veel goals tegen"

Richard Roelofsen baalde van het feit dat zijn ploeg twee keer een voorsprong uit handen gaf. "In de eerste helft komen we goed op 2-0 en is er niets aan de hand. Binnen no time is het 2-2 door te makkelijk verdedigen. Als je vier keer scoort in een thuiswedstrijd is de eindstand van 4-4 erg zuur. Met name het verdedigen bij de tegengoals zag er niet goed uit. Dan wordt het moeilijk om te winnen. Als je kijkt naar de kansen die we hebben gehad, hadden we deze wedstrijd moeten winnen. Dat het dan 4-4 wordt is een teleurstelling."

"Aan de bal vond ik ons aardig spelen; we creëren veel kansen en kwamen er een aantal keer goed doorheen. De conclusie van deze wedstrijd is dat we te makkelijk doelpunten tegen krijgen. We scoren veel dit seizoen, maar moeten ook veel tegengoals verwerken. Het is jammer dat we geen drie punten halen, dat was ook goed geweest voor de stand op de ranglijst", aldus Roelofsen.

Opstelling Jong De Graafschap: Rondeel; Konderak (62. El Malki), Straalman, Vreman, Cicek; El Hammouchi (46. De Koning), Huntelaar, Jankovic, Keurntjes; Versteeg, Van den Hurk (46. Quekel).


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner