U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jeroen Tesselaar: "We spelen elke week beter"


De Graafschap verloor weliswaar nipt van Feyenoord, toch kan de ploeg van Jan Vreman terugkijken op een goede wedstrijd. In met name de eerste helft werd er spektakel geboden en werden de Rotterdammers onder druk gezet. Jeroen Tesselaar merkt dat De Graafschap de stijgende lijn te pakken heeft. "We staan steeds beter als team."

"We verdedigden goed"

In de eerste helft gaf De Graafschap weinig weg. "We verdedigden goed en Hidde (Jurjus, red.) zat er ook een paar keer goed bij." Gesteund door het thuispubliek gingen de Superboeren op jacht naar meer. Even leek De Graafschap zelfs op 2-0 te komen. Helaas werd het doelpunt afgekeurd, tot onbegrip bij spelers en publiek. "Ik weet niet precies wat er gebeurde, dus daar kan ik niks over zeggen." 

"Krijgen te snel die goal tegen"

Feyenoord kwam na rust sterker uit de kleedkamer. Na vijf minuten stond de 1-1 al op het bord. "We krijgen veel te snel die goal tegen." De Graafschap werd teruggedrongen, zonder weggespeeld te worden. De ruimtes zijn klein, toch wist Feyenoord te profiteren via Eljero Elia. "Wij hadden ook momenten voor de goal, maar dan was bijvoorbeeld de aanname of de steekpass niet goed. Daarin is Feyenoord verder dan wij." 

Na de 1-2 leek de ploeg van Van Bronckhorst niet zeker van een overwinning, zo werd hier en daar wat tijd gerekt. "Zij voelden schijnbaar dat ze niet goed in de wedstrijd zaten." De directe tegenstander van Tesselaar, Dirk Kuyt, ging halverwege de tweede helft als nummer tien voetballen. "Ik vond het de eerste 60 tot 65 minuten goed gaan. Daarna werd het minder, als je eerst een uur lang keihard gewerkt hebt tegen Kuyt, en daarna nog een jongen voor je krijgt die constant de één tegen één op zoekt. Je moet gewoon 90 minuten kunnen vlammen."    

"We staan steeds beter als team"

Na het eindsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie stond het publiek op de banken. "Dit hadden onze supporters denk ik ook niet verwacht." De Graafschap kreeg applaus voor de getoonde vechtlust. Maar ook voetballend gaat het steeds beter, erkent Tesselaar. "We staan steeds beter als team. We spelen elke week beter." 


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner