U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jan Vreman: "We waren de bovenliggende partij"


De Graafschap zegevierde dinsdag op bezoek bij Telstar en behield daardoor het zicht op de plekken die aan het einde van dit seizoen recht geven op play-offs. Trainer Jan Vreman was blij met de zege, maar zag dat zijn team de nodige kansen bij Telstar in de schoot worp. Feit blijft dat de ploeg van Vreman de eerste punten van 2015 binnen heeft.

Kansen aan beide kanten

"Het was een lastige wedstrijd, mede door de veldomstandigheden. We waren wel de bovenliggende partij en dat hebben we nu ook in goals uitgedrukt. Maar we hebben te veel kansen weggegeven, dat kwam gedeeltelijk door het moeilijk bespeelbare veld", stelde Vreman. "We begonnen goed aan de eerste helft, ook al werd het overwicht naarmate de helft vorderde wat minder zichtbaar. Aan beide kanten waren er kansen, wij maakten de eerste door een bewuste zwabberbal van Tarfi die door Vermeij werd binnen getikt."

Verdiende overwinning

De Graafschap kon voor rust uitlopen, maar liet dat na. Daardoor werd het nog enigszins spannend na rust. "Daar geldt eigenlijk hetzelfde verhaal voor als voor de eerste helft. We hebben wel wat gecreëerd, maar te weinig gescoord. Dat geldt overigens voor beide teams. Maar we deden het beter in de afronding en ook ons veldspel was beter dan dat van Telstar. Daarom is het een verdiende overwinning", constateerde de oefenmeester.

Kaak, aanvalsduo en de nul

Lion Kaak maakte in de slotfase nog zijn rentree in het eerste van De Graafschap. "Ik ben blij dat hij erbij is. Zowel voor de korte als voor de lange termijn, met het oog op volgend seizoen", aldus Vreman. De trainer zag vandaag zijn aanvalsduo Vermeij-Van Ewijk opnieuw scoren en daarmee komen de aanvallers op ieder elf competitietreffers. "Zo doorgaan, dan staan ze op het eind van het jaar op twintig." Een ander feit is dat De Graafschap voor het eerst sinds 21 november (0-0 bij Fortuna Sittard) de nul hield. "Dat is altijd mooi, maar de punten zijn het belangrijkste."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner