U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jan Vreman niet langer hoofdtrainer van De Graafschap, Jan blijft wel gewoon in dienst


Jan Vreman niet langer hoofdtrainer van De Graafschap, Jan blijft wel gewoon in dienst

Jan Vreman is ontheven van zijn taken als hoofdtrainer van De Graafschap. Directie en Raad van Commissarissen van de club hebben met pijn in het hart moeten constateren dat er geen andere uitweg meer is om uit de sportieve malaise te geraken, waarin De Graafschap al maanden verkeert. Aan goede opvolging voor Jan wordt momenteel hard gewerkt; Jan blijft vanzelfsprekend aan de club verbonden, in een nog nader te bepalen functie.

“Jan Vreman is ongelooflijk belangrijk geweest in al die jaren dat hij voor De Graafschap actief is geweest en wat ons betreft is hij dat nog steeds. Jan blijft gewoon een cultuurbewaker”, zegt technisch manager Peter Hofstede. “Hij heeft ons enorm geholpen het unieke imago van de club te versterken en slaagde er meermaals in door met zijn rust en eigen aanpak de selectie door moeilijke tijden heen te loodsen. Maar dit keer lukte het niet meer. We hebben na lang beraad dit besluit moeten nemen en Jan daarvan in kennis gesteld.”

Algemeen bestuurder Hans Veldhorst vult aan: “We wilden dolgraag dat Jan, net als vorig seizoen, het tij kon keren met zijn nuchterheid en no-nonsense aanpak. Maar de afgelopen maanden werd steeds duidelijker dat Jan het niet meer voor elkaar kreeg. Als club kunnen we het ons simpelweg niet permitteren om nog langer te wachten met ingrijpen. We moeten een plek in de play offs bemachtigen om de in 2015 ingezette koers vast te houden. Het risico van een verloren seizoen konden we eenvoudigweg financieel niet nemen.”

Jan Vreman is al zijn hele voetbalcarrière aan De Graafschap verbonden en zal dat ook zeker blijven. “We gaan kijken in welke rol we Jan nu kunnen gaan inpassen in onze organisatie”, zegt Veldhorst. “We kunnen en willen hem niet missen en zijn hem enorm erkentelijk voor alles wat hij in de afgelopen decennia voor de club heeft gedaan.”

IMG_5780.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner