U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Hidde Jurjus: "Volle bak op een volle Vijverberg"


Hidde Jurjus was door het dolle heen na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De doelman hield ook in het tweede duel zijn doel schoon. Met name in de eerste helft hield Jurjus met enkele goede reddingen zijn ploeg op de been.

Sterk begin Go Ahead

Go Ahead Eagles schoot uit de startblokken in de Adelaarshorst. Onder aanvoering van het fanatieke thuispubliek zette de ploeg uit Deventer De Graafschap flink onder druk. "Zij moesten komen. We wisten dat hier aardig zou spoken als ze op voorsprong zouden komen. Vooraf heb je een beetje spanning voor wat komen gaat. Maar toen ik eenmaal in die goal stond, werd ik weer ontspannen." Het was zaak voor De Graafschap om de storm van Go Ahead zonder tegendoelpunten door te komen. Jurjus was daarbij zelf belangrijk met enkele uitstekende reddingen. "Ik pakte een paar aardige ballen. Daarna zit je vanzelf lekker in de wedstrijd."

Jong elftal

In het tweede bedrijf komt de wedstrijd meer in evenwicht. De Graafschap krijgt meer grip op het spel van Go Ahead. "We stonden vandaag goed in de organisatie. Zij gingen alles of niets spelen, waardoor wij veel ruimte kregen. En dan kopt Vincent Vermeij de 0-1 binnen, geweldig." De Superboeren bereikten met een vrij jong elftal de finale van de play-offs. "Ik vind dit iets waarbij we wel even stil mogen staan. Samen met Caner en Ted voetbal ik hier al dertien jaar. Dan mogen we hier wel even van genieten. En Bart Straalman, die jongen is achttien jaar, ik vind het echt knap hoe hij zich staande hield vanmiddag."

Volle Vijverberg

De ploeg van Vreman werd in Deventer ondersteund door een vol uitvak. Samen met de meegereisde supporters vierden de spelers een feestje na afloop van de wedstrijd. "De emotie die je bij die gasten ziet, dat vind ik echt prachtig. Mijn vrienden en m’n broer stonden er ook." De Eredivise lonkt voor De Graafschap. "Promoveren is wel het doel." Donderdag wacht FC Volendam op De Vijverberg. "Wij gaan volle bak in een volle Vijverberg. Als de mensen nu niet komen, dan weet ik het ook niet meer."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner