U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk 'kappertje' Overgoor in clubgenoten bij Omroep Gelderland


Henk 'kappertje' Overgoor in clubgenoten bij Omroep Gelderland

In Clubgenoten herenigt Froukje Jansenvrijdag 6 maart 2015 oud-profvoetballer Henk Overgoor met zijn teamgenoten van V.V. Gendringen uit 1963. Overgoor begon op zijn zevende met voetballen bij de rood-witten en maakte, weliswaar illegaal, al op veertienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. Daarna speelde hij onder andere voor De Graafschap.

Kappertje

De aanvaller die later verdediger werd groeit op in een kappersgezin en is voor zijn leeftijd een klein ventje, al gauw krijgt hij in het dorp de bijnaam 'Kappertje' terwijl hij nooit een schaar in de handen heeft gehad. Froukje en Henk gaan daarom ook even op bezoek bij broer Theo die de kapperszaak van zijn ouders overnam en een boekje opendoet over de netheid van Henk. “Hij droeg altijd een zakdoek in de kontzak van zijn voetbalbroekje, als er modder aan de schoen zat, moest dat er eerst afgeveegd worden.”

De Graafschap

Overgoor speelt maar liefst vijftien seizoenen voor De Graafschap en maakt de opmars naar de eredivisie mee. Naast zijn vele doelpunten is hij ook bekend geworden door het kauwgum-incident in de beruchte wedstrijd tegen Feyenoord in 1973. “Ik had in die tijd altijd kauwgum in de mond en nadat ik de 3-3 scoorde verslikte ik mij. Teamgenoot Guus Hiddink heeft mij toen verlost van die kauwgum door hard op de rug te slaan en mijn leven gered.”

Afscheid

Op zijn 36e breekt Henk tegen FC Groningen zijn been en moet hij noodgedwongen stoppen. “Ik heb nooit een mooi afscheid gehad bij De Graafschap en dat doet me wel pijn.” En dus heeft Froukje op De Vijverberg iets geregeld voor de inmiddels 70-jarige Overgoor.

CLUBGENOTEN HENK OVERGOOR: VRIJDAG 6 MAART 2015: 18.20, IEDER UUR HERHAALD

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/Z_khqa0Jico


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner