U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong nieuwe hoofdtrainer De Graafschap


Henk de Jong nieuwe hoofdtrainer De Graafschap

De Graafschap heeft met Henk de Jong een nieuwe hoofdtrainer binnen. De 52-jarige Fries begint per 1 januari 2017 en tekent een contract voor anderhalf seizoen tot 30-06-2018. Henk de Jong speelde bij sc Heerenveen werkte jaren als trainer in de top van het amateur- en het betaalde voetbal, alvorens hij in 2010 de overstap maakte naar Cambuur Leeuwarden. Daar fungeerde hij de laatste tweeënhalf seizoenen als hoofdtrainer. Halverwege 2016 ging De Jong op de commerciële afdeling van FC Groningen aan de slag.

“Met Henk halen we een bevlogen trainer binnen, die prima past bij de identiteit van De Graafschap. Een voetbaldier zonder kapsones. Hij heeft de afgelopen jaren als trainer laten zien wat hij kan, zowel op het veld als in de media. Het feit dat de directeur van FC Groningen, Hans Nijland, niet zo blij was dat wij Henk graag wilden contracteren, geeft aan dat hij ook daar in de organisatie waardevol is. Gelukkig zijn we er met FC Groningen prima uitgekomen”, aldus technisch manager Peter Hofstede.

“De familie De Jong is ontzettend trots. De Graafschap is natuurlijk een geweldige club om voor te werken. De club stond bij mij hoog op het verlanglijstje. De Graafschap wordt in het hele land gevolgd vanwege die unieke sfeer en de grote en fanatieke achterban. Ik heb er erg veel zin in. De komende periode ga ik met diverse mensen van de club in gesprek. Ik maak mijn werk bij FC Groningen netjes af en daarna kom ik direct naar Doetinchem. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. We gaan er nog iets van maken dit seizoen”, legt Henk de Jong uit.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner