U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong blikt vooruit op FC Eindhoven - De Graafschap


Henk de Jong beleeft vrijdag op bezoek bij FC Eindhoven zijn vuurdoop als trainer van De Graafschap in een officieel duel. De coach heeft de Superboeren nu twee weken onder zijn hoede en kijkt met een grote glimlach naar zijn spelersgroep.

"Bank is fantastisch"

"Iedereen moet er klaar voor zijn, daar is geen discussie over mogelijk. Alleen... niet alles zal goed gaan, het zijn ook mensen. We moeten elkaar helpen. Het moet met z'n allen", begint De Jong na afloop van de afsluitende training op donderdag in gesprek met De Gelderlander. "De jongens die op de bank beginnen zijn fantastisch. Dat is niet normaal. Dat maak je nergens mee."

"Moeten we onszelf opleggen"

"Onvoorstelbaar, dit heb ik nog niet vaak meegemaakt. Alleen toen ik een week stage liep bij Anderlecht. Als we dat kunnen combineren met goed voetbal, dan gaan we heel veel punten halen. Hoe de jongens met elkaar omgaan, dat is prachtig. Maar dat moet in wedstrijden ook goed gaan. Met mensen meelopen, dat moeten we onszelf opleggen. Maar de jongens zijn geweldig. Dat meen ik echt, dat is niet om mooi te praten."

Vol aan de bak

De Jong werkt met zijn team hard aan vaste patronen in het spel, gaat in een 4-3-3-systeem spelen en is druk bezig met het benutten van kansen. "Die kansen die je krijgt, moeten erin", aldus de Friese oefenmeester. "Want we spelen tegen een lastige tegenstander, Eindhoven. We kunnen direct vol aan de bak." De Jong kijkt niet naar het thuisduel, dat met 4-1 werd gewonnen. "Daarna wonnen we niet al te veel uitduels, dus laten we maar normaal doen en daar niet te veel naar kijken."

Erik Quekel doet nog niet mee en Alexander Bannink is een vraagteken voor het uitduel.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner