U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Een paar vragen aan Koen Huntelaar


De Graafschap speelt met haar beloftenteam in de Derde divisie. Trainer Richard Roelofsen heeft de beschikking over een kern van 13 spelers. Wekelijks zullen wij een speler aan u voorstellen. Deze week is de beurt aan Koen Huntelaar.


Spelerspaspoort

Naam:Koen Huntelaar
Leeftijd:18 jaar
Woonplaats:Hummelo
Vorige club(s):HC'03
Hoeveel jaar bij een BVO:9 jaar
Positie: Middenvelder

In 9 jaar tijd heb je vast veel meegemaakt bij De Graafschap? Wat zijn jouw hoogte- en dieptepunten? Mijn hoogtepunt is mijn debuut bij het eerste elftal! Ik zat al een aantal weken op de bank bij het eerste. Dus was erg blij toen ik de laatste tien minuten in mocht vallen tegen Cambuur Leeuwarden! Ik heb niet veel dieptepunten meegemaakt gelukkig. Alleen in de O15 ben ik een aantal maanden geblesseerd geweest aan mijn hamstring.

Kan je wat vertellen over je debuut?
Ik had op zondag een wedstrijd gespeeld met de beloften, na die wedstrijd kreeg ik te horen dat ik bij de selectie zat. Tijdens de wedstrijd op maandagavond in Leeuwarden had ik de hoop om in te vallen. Ik heb de hele tweede helft warm gelopen en in de 85e minuut moest ik mij gaan klaarmaken om in te vallen, dat is natuurlijk een moment waar je al die tijd voor getraind hebt.

Je bent een middenvelder, wat zijn jouw sterke- en verbeterpunten?
Ik hou ervan om alles zoveel mogelijk voetballend op te lossen, mijn trap heb ik goed onder de knie en kan het spel goed lezen. Als ik bij het 16-metergebied in de buurt kom, heb ik ook een aardig schot in huis. Ik moet nog werken aan mijn linkerbeen en het aanvallend koppen kan nog beter. Ook moet ik nog explosiever worden.


Je neef Klaas-Jan Huntelaar speelt in de Duitse Bundesliga, helpt hij jou nog met bepaalde dingen?
Veel mensen verwachten dat ik dagelijks met hem over voetbal praat, maar dat valt mee. Tuurlijk spreek ik hem wel eens, maar dan hebben we het niet specifiek over voetbal. Hij heeft wel eens uitgelegd hoe ik het beste met dingen zoals media kan omgaan. Hij heeft daar natuurlijk heel veel ervaring mee. Hoe hij het vak benadert, is heel professioneel. Hier kan ik veel van opsteken.

Je bent een van de jongste debutanten bij De Graafschap. Dat maakt het misschien wel extra speciaal?
Ja, dat klopt. Ik kwam er laatst achter dat er nog een iemand jonger was dan ik. Dat was Rob Kelderman in 1979, hij was twee maanden jonger. Het was natuurlijk leuk geweest als ik de jongste debutant ooit was, maar dat maakt het zeker niet minder speciaal en ben er super trots op.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner