U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Kristopher Vida: "Een prachtig gevoel om te scoren"


De Graafschap bezorgde Ajax zondag een moeilijke middag, ondanks dat het met 2-1 verloor in de Amsterdam ArenA. In de eerste helft kwam Ajax via een rake kopbal van Arek Milik op 1-0. Kristopher Vida trok vervolgens de stand gelijk, maar de Amsterdammers kwamen na de rust langszij via Riechedly Bazoer. Vida kon terugkijken op een prima pot en stond na afloop met gemengde gevoelens de media te woord.

Strijdend De Graafschap

Tevreden met zijn doelpunt (zijn eerste in de Eredivisie), maar minder blij met het eindresultaat: dat was Vida na het duel met Ajax. "We hadden afgesproken om het compact te houden en op de goede momenten druk te zetten. Ajax was wat slordig en wij wonnen veel duels. Daarvoor bleven we negentig minuten lang in de wedstrijd. We gaven niet op na de 1-0." Dat het strijdende De Graafschap niet opgaf, bleek wel uit het feit dat Vida met een schuiver op koele wijze de 1-1 maakte.

"Iedereen werkte hard"

"Voor het team, maar natuurlijk ook voor mezelf, een prachtig gevoel. Het was belangrijk om met 1-1 de rust in te gaan. We dachten dat Ajax in de tweede helft alles ging geven en ze scoorden de tweede goal. Wij bleven rustig en creëerden daarna nog een paar mogelijkheden", aldus Vida, die zijn doelman Hidde Jurjus een uitmuntende pot zag keepen. "Hij speelde echt een hele goede wedstrijd, maar iedereen heeft er alles aan gedaan. Jammer dat we geen punt meenemen."

D'RAN in 2016

Doordat nummer zeventien SC Cambuur won bij Excelsior, moeten de Superboeren na de winterstop een gat van acht punten zien te overbruggen. "In de tweede competitiehelft moeten we de draad weer oppakken en spelen we veel thuiswedstrijden tegen ploegen uit het rechterrijtje. Dan moeten we de punten pakken en ook proberen in uitwedstrijden, net zoals tegen Ajax, hetzelfde te brengen qua voetbal."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner