De Graafschap zet De Vijverberg in vuur en vlam door zege op Eagles

De Graafschap heeft een bijzonder knappe 1-0 overwinning geboekt op eredivisionist Go Ahead Eagles. Daarmee zette het De Vijverberg op z'n kop. Ted van de Pavert kroonde zich tot matchwinner. Uit een hoekschop van Edwin Linssen kopte hij snoeihard raak. Op naar maandag!

Lange rijen

De Graafschap leefde al dagen naar de wedstrijd met Eagles toe. Voorafgaand aan het treffen stonden er lange rijen bij stadion De Vijverberg. Velen wilden een kaart bemachtigen voor de kraker. Uiteindelijk zagen 8.251 toeschouwers dat De Graafschap ten opzichte van het duel met Almere City FC met een ongewijzigd basiselftal begon. Het elftal van Jan Vreman begon in de eerste tien minuten aardig en liet Eagles niet voetballen. Het resultaat was een prima vrije trap van Karim Tarfi, die door de vijandelijke doelman tot hoekschop werd gebokst.

Bal op de paal

Niet veel later kopte Glynor Plet rakelings naast en keerde Cummins een inzet van Kristopher Vida. Eagles nam het initiatief ietwat over en deelde een aantal speldenprikjes uit. De bezoekers kwamen er enkele keren gevaarlijk uit. Tot grote kansen leidde het niet, tot aan de 35e minuut. Nadat Ted van de Pavert wegens een hoofdwond - toegebracht door Glynor Plet - ongeveer vijf minuten werd behandeld schoot Lars Lambooij keihard op de paal. Vlak voor rust kreeg ook Plet een grote kans, die werd verijdeld door Robin Pröpper.

{asset:11189:url}

Spanning stijgt

In de eerste twintig minuten van de tweede helft kwamen beide ploegen niet tot echte kansen en bleven de supporters wachten op een bevlieging van De Graafschap. Tarfi schot vlak na rust een vrije trap over, maar verder dan die inzet kwam De Graafschap niet. Eagles stelde daar bar weinig tegenover. Trainer Jan Vreman bracht met Jerry van Ewijk nieuw elan in de hoop toch wat te forceren. Dat lukte bijna, daar Janssen een pass van Robin Pröpper richting doel volleerde. Cummins stond zijn doel weer goed te verdedigen.

De Vijverberg ontploft

De doelman had twaalf minuten voor tijd totaal geen antwoord op een spijkerharde kopbal van Ted van de Pavert, die op krachtige wijze uit een hoekschop van Edwin Linssen de 1-0 maakte. De Vijverberg ontplofte en schreeuwde De Graafschap vooruit. Tarfi had zelfs de 2-0 op de voet, maar schoot na een rush uit kansrijke positie voorlangs. Het bleef spannend in de slotfase, ook al creëerde Eagles niks. De Graafschap kreeg ruimte in de counter, maar profiteerde niet. De zege kwam niet meer in gevaar. Op naar maandag! Met een voorsprong naar Deventer.

{asset:11190:url}

De Graafschap - Go Ahead Eagles 1-0