De Graafschap zet De Vijverberg in vuur en vlam door zege op ADO

De Graafschap heeft ook de tweede driepunter van 2016 binnen. In een kolkend stadion De Vijverberg werd ADO Den Haag over de knie gelegd: 3-1. Zowel voor als na rust was De Graafschap beter. In de tweede helft werd het overwicht uitgedrukt in doelpunten, door Vincent Vermeij, Karim Tarfi en Cas Peters. De jacht op handhaving wordt zo met een keurig resultaat vervolgd!

Driver in de file

De Graafschap-trainer Jan Vreman leek weinig wijzigingen door te brengen in zijn basiselftal, al koos hij ten opzichte van het uitduel met Heracles Almelo (2-1) voor Mark Diemers in plaats van Lion Kaak. Ook Andrew Driver startte niet, hij stond ruim een uur in de file na een ernstig ongeval dat plaatsvond op de A12. Kristopher Vida daardoor aan de aftrap. De nieuwelingen konden niet voorkomen dat ADO na tien minuten op 0-1 kwam via Mike Havenaar, die uit een doorgekopte hoekschop bij de tweede paal gemakkelijk binnen kon tikken.

Sterker en sterker

Na het doelpunt werd De Graafschap sterker en sterker. De mannen van Vreman waren oppermachtig voor rust en kregen ook diverse kansen. Cas Peters krulde direct na de 0-1 de bal rakelings naast en niet veel later kreeg Bryan Smeets niet genoeg richting aan een voorzet van diezelfde Peters. De aanvaller van De Graafschap bleef zich roeren en tikte na 25 minuten de bal net voor het doel van ADO langs, uit een voorzet van Smeets. Zodoende kwam De Graafschap niet langszij.

{asset:15213:url}

Geen strafschoppen

Daarna zag arbiter Martin van den Kerkhof geen strafschoppen in handsballen van zowel Timothy Derijck als Tom Beugelsdijk en haalde Ted van de Pavert aan de andere kant een kopbal van Havenaar van de doellijn. Een levendige eerste helft kwam zodoende tot einde, maar na rust probeerde De Graafschap het opnieuw. Vijf minuten na de pauze redde ADO-doelman Martin Hansen tot twee keer toe. Eerst met moeite op een vrije trap van Karim Tarfi, die even bleef hangen. En in dezelfde minuut knikte Bart Straalman een voorzet van Smeets tegen Hansen aan.

Drie punten!

In het laatste kwart van de wedstrijd ging het spoken op De Vijverberg. Het publiek zweepte De Graafschap op en zag dat Vincent Vermeij twintig minuten voor tijd een perfecte voorzet van Smeets tegen de touwen werkte voor de dikverdiende 1-1. Twaalf minuten voor het einde zette Tarfi het stadion in vuur en vlam. Hij schoot vlammend, uit een voorzet van Smeets, de 2-1 binnen. Het werd zodoende een spannende slotfase, waarin Hidde Jurjus heerlijk redde op een kopbal van Beugelsdijk én op een schot van Giovanni Korte. Cas Peters maakte aan alle onzekerheid een eind door uit een voorzet van invaller Youssef El Jebli de 3-1 koel raak te mikken. De tweede driepunter van 2016, op naar meer!

{asset:15214:url}

De Graafschap - ADO Den Haag

Arbiter Martin van den Kerkhof | Toeschouwers: 9.763

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Mike Havenaar (10’), 1-1 Vincent Vermeij (69’), 2-1 Karim Tarfi (78’), 3-1 Cas Peters (90+1')

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Bart Straalman, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek (68’ Andrew Driver); Karim Tarfi, Mark Diemers (71’ Lion Kaak), Bryan Smeets (87' Youssef El Jebli), Kristopher Vida; Vincent Vermeij en Cas Peters.

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Tom Beugelsdijk, Gianni Zuiverloon, Wilfried Kanon; Danny Bakker, Timothy Derijck, Kevin Jansen (81’ Giovanni Korte); Ruben Schaken (71’ Ludcinio Marengo), Mike Havenaar en Edouard Duplan.

Gele kaart(en) De Graafschap: Vida (74’), Vermeij (77’), Driver (79’)

Gele kaart(en) ADO Den Haag: Bakker (83’)