De Graafschap wint traditionele oefenpot bij Ruurlo met 1-6

De Graafschap heeft donderdagavond voor de derde keer in de voorbereiding een amateurclub verslagen. Ditmaal won de equipe van trainer Jan Vreman met 1-6 bij vierdeklasser v.v. Ruurlo, dat met enkele gastspelers speelde. Vooral het eerste kwartier in het jaarlijks terugkerende oefenduel was aantrekkelijk voor de 1.250 toeschouwers. In die periode maakte De Graafschap al vier van de zes doelpunten. Youssef El Jebli leverde drie assists en scoorde zelf één keer. Marlon Versteeg scoorde tweemaal.

Sterk eerste kwartier

Na nog geen vijf minuten mikte De Graafschap al voor de eerste keer raak. Een prima voorzet van El Jebli werd door Versteeg gepromoveerd tot doelpunt. Twee minuten later tikte Bryan Smeets de 0-2 tegen de touwen op aangeven van Nathaniel Will. En de 0-3 en 0-4 lieten niet lang op zich wachten. In de dertiende minuut vond El Jebli zijn ploeggenoot Versteeg opnieuw en in de veertiende minuut scoorde Erik Quekel na een prima actie van El Jebli. Nadien werd het wat minder, zakte Ruurlo verder in en lag het tempo lager. Een kwartier voor rust was El Jebli het eindstation van een mooie aanval via Lion Kaak en Smeets (0-5) en op slag van rust zorgde Nick te Veldhuis met een fraai schot voor de eretreffer van Ruurlo: 1-5.

Jong elftal

In de tweede helft kwam een bijna volledig ander elftal binnen de lijnen, alleen Jasper Heusinkveld bleef staan. De Graafschap speelde donderdag nog zonder bijvoorbeeld Hidde Jurjus, Robin Pröpper, Dean Koolhof en Karim Tarfi. Het team dat in de tweede helft aan de aftrap verscheen was erg jong en kon het Ruurlo niet heel lastig maken. Natuurlijk speelde de wedstrijd zich, evenals voor rust, op de helft van Ruurlo af. Het veldoverwicht werd niet uitgedrukt in de score, ook al was de enige treffer na rust een hele mooie. Na een heerlijke steekpass van Mart Raterink rondde Oguzhan Sahin knap af: 1-6 en dat was ook de eindstand.