U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap wint ook op bezoek bij Achilles '29


De Graafschap heeft een belangrijke zege geboekt op provinciegenoot Achilles '29, de tweede op rij, na de 2-0 van vorige week tegen FC Den Bosch. In Groesbeek werd het 1-3 door treffers van Karim Tarfi, Vincent Vermeij en Jerry van Ewijk (strafschop). Omdat MVV Maastricht de vierde periode niet won en Sparta Rotterdam gelijkspeelde tegen VVV-Venlo ligt de strijd om tickets voor de Jupiler Play-Offs nog helemaal open.

FOTO: PRO SHOTS / Ronald Bonestroo

Feestje onder fans

In Groesbeek stonden dezelfde elf spelers aan de aftrap die zaterdag met 2-0 van FC Den Bosch wonnen. De 160 meegereisde Graafschap-fans vermaakten zich opperbest en zorgden voor een prima sfeer op sportpark De Heikant. In de eerste helft was er ook geen vuiltje aan de lucht voor De Graafschap, dat de wedstrijd controleerde en op de juiste momenten toesloeg. Na een kwartier werd Caner Cavlan naar de grond gewerkt. Vervolgens nam Karim Tarfi plaats achter de bal, op de punt van de zestien, om Achilles-doelman Leon ter Wielen te verschalken: 0-1.

Heerlijke tweede goal

Veel kansen werden, op een schot van Kristopher Vida na, niet gecreëerd. Desondanks scoorde De Graafschap voor rust ook de tweede treffer. Cavlan opende met een fantastische crosspass op Tarfi. De doelpuntenmaker nam de bal voortreffelijk mee en stelde Vincent Vermeij in staat om de 0-2 binnen te tikken. De bezoekers kwamen voor rust amper in de problemen tegen Achilles, dat na rust uit een ander vaatje moest tappen.

{asset:10943:url}

Even opportunisme

Achilles deed dat ook. De formatie uit Groesbeek gooide de schroom overboord en begon opportunistisch te spelen. Het leidde de 1-2 van Frank Wiafe in. De Graafschap vergat de bal tot drie keer toe goed weg te werken uit de doelmond, waardoor Wiafe een vrije schietkans in de zestien kreeg: 1-2. Halverwege de tweede helft herstelde De Graafschap de marge. Cavlan versierde, evenals vorige week, een strafschop na een mooie actie. Ditmaal legde hij Kursad Sürmeli in de luren. Zijn maatje Jerry van Ewijk schoot, ook als vorige week, feilloos raak: 1-3.

De Graafschap wint

De Graafschap stevende zo af op de tweede zege op rij. Invaller Tim Janssen probeerde de score nog uit te breiden; zijn strakke schot verdween rakelings naast en iets later kwam de aanvaller ook niet tot scoren. Ter Wielen lag in de weg. Vier minuten voor tijd kreeg Janssen zelfs nog dé kans om zijn eerste goal in dienst van De Graafschap te maken, maar hij kopte in kansrijke positie over. Zodoende bleef het bij 1-3. MVV Maastricht won weliswaar van FC Emmen, maar pakte de vierde periode niet, omdat ook FC Eindhoven won (thuis van FC Oss) en de periodetitel pakte. Daardoor zullen de ploegen die op positie zes, zeven en acht eindigen in de Jupiler Play-Offs uitkomen. Er wachten ons spannende weken!

{asset:10944:url}

Achilles '29 - De Graafschap 1-3

Arbiter Karel van den Heuvel | Toeschouwers: 2.154

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Karim Tarfi (15'), 0-2 Vincent Vermeij (31'), 1-2 Frank Wiafe (54'), Jerry van Ewijk (67', pen.)

Opstelling Achilles '29: Leon ter Wielen; Kursad Sürmeli, Steven Edwards, Migiel Zeller, Tim Verhoeven; Levi Raja Boean, Twan Smits (75' Esmat Shanwary), Frank Wiafe, Jop van Steen; Rutger Worm en Freek Thoone.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Bart Straalman, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan (74' Lion Kaak); Karim Tarfi, Edwin Linssen, Kristopher Vida, Vlatko Lazic; Vincent Vermeij (71' Tim Janssen) en Jerry van Ewijk.

Gele kaart(en) Achilles '29:

Gele kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Achilles '29:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonder:

{asset:10945:url}

{asset:10946:url}

{asset:10947:url}

{asset:10948:url}

{asset:10949:url}

{asset:10950:url}

{asset:10951:url}

{asset:10952:url}


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner