​De Graafschap wint met 1-8 van DZSV

De Graafschap heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2015/'16 met grote cijfers gewonnen. DZSV, winnaar van de Achterhoek Cup, werd in Dinxperlo met 1-8 verslagen. Dat kwam mede door drie doelpunten en een assist van Dean Koolhof, die na rust speelde. Youssef El Jebli leverde twee assists.

Matige eerste helft

Op sportpark 't Welink hadden veel supporters (circa 1.250) zich verzameld om promovendus De Graafschap aan het werk te zien tegen 'cupfighter' DZSV. Het elftal van Jan Vreman dat voor rust mocht aantreden, met proefspeler Andrew Driver, speelde matig en scoorde twee keer. Na drie aardige kansen opende Vincent Vermeij in de 31e minuut uit een rebound de score (0-1). Tien minuten later tikte Tim Linthorst een kopbal van Vermeij van dichtbij binnen: 0-2 en dat was ook de ruststand. In de rust wisselde Vreman zijn volledige elftal en de 'tweede groep' maakte in de tweede helft direct indruk.

Meer goals na rust

Binnen drie minuten na rust had El Jebli al tweemaal geassisteerd bij goals van Tolgahan Cicek (0-3, schot in de korte hoek) en Koolhof (0-4, kopbal). Het duurde tot de 56e minuut totdat ook de 0-5 viel. Ditmaal had Aron de Koning een prima actie in huis, zette hij door tot de achterlijn en legde hij het leder panklaar neer voor Shant Bedrosian: 0-5. Nadat de maker van de vijfde goal de paal raakte, maakte Joost Rasing de 0-6. En Jordi Bulten kon aan de andere kant van dichtbij de eretreffer voor DZSV aantekenen (1-6), ook al dacht De Graafschap dat de bal de lijn niet had gepasseerd. In de slotfase scoorde Koolhof nog tweemaal middels prima schoten en raakte De Koning de paal. 1-8 eindstand.